blank

Danemarca a intrat în utlima fază de relaxare a restricțiilor. România a intrat pe lista verde!

0 948

Ministerul Danez al Afacerilor Externe a anunțat că toate țările Uniunii Europene și ale spațiului Schengen care au fost plasate pe lista galbenă vor fi mutate acum pe lista verde și, în același timp, țările care au fost plasate pe lista portocalie vor fi mutate acum pe lista galbenă. În conformitate cu Statens Serum Institut, decizia a intrat în vigoare de pe 26 iunie, de la ora 16.

Ministerul a precizat că, în baza noii decizii, următoarele țări vor fi incluse pe lista verde a Danemarcei:

  • Țări din UE și Spațiul Schengen: Belgia, Bulgaria, Cipru, Franța, Grecia, Italia, Croația, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, România, Elveția, Slovacia, Slovenia, Suedia, Cehia, Germania și Austria
  • Regiuni din UE și Spațiu Schengen: Portugalia (Madeira) și Spania (Aragonien, Asturien, Balearische, Castilla-La Mancha, Castilla y León, Cataluña, Ceuta, Extremadura, Galicia, Madrid, Melilla, Murcia și Valencia)

Toate persoanele care sosesc în Danemarca dintr-una dintre țările sau regiunile de pe lista verde, vor avea permisiunea de a intra în țară fără a fi supuse cerințelor de testare sau carantină.

Danemarca a intrat în utlima fază de relaxare a restricțiilor. România a intrat pe lista verde, începând cu 26 iunie.

În același timp, Ministerul a anunțat că alte câteva țări au trecut pe lista galbenă:

  • Țări din spațiul european și spațiul Schengen: Andorra, Liechtenstein, Monaco, Portugalia (fără Madeira), San Marino, Spania (cu excepția regiunilor verzi) și statul orașului Vatican
  • Țări din afara UE și spațiului Schengen: Albania, Liban, Macedonia de Nord, Rwanda și Serbia

Similar cu sosirile din țările sau regiunile de pe lista verde, cei care sosesc dintr-una dintre țările aflate pe lista galbenă sunt scutiți de cerința de carantină. Cu toate acestea, trebuie să fie supuși testării COVID-19, la sosirea pe teritoriul danez.

Pe de altă parte, Danemarca continuă să păstreze restricții stricte pentru toate sosirile din țările plasate pe lista roșie, cu risc ridicat. Guvernul Danemarcei a anunțat deja că, din 26 iunie, țara a intrat în faza a patra a redeschiderii treptate a activităților de călătorie și va implementa, pe deplin, pașaportul de vaccinare COVID al UE. Acum va fi mai ușor pentru danezi să călătorească în țările UE și în spațiul Schengen în scopuri turistice, cu condiția să fi fost vaccinați complet împotriva COVID-19, să ofere un rezultat negativ al unui test sau să se fi recuperat anterior de boală.

Danemarca este una dintre primele țări care a început să elibereze “Certificatul digital COVID UE”, alături de Bulgaria, Croația, Cehia, Germania, Polonia și Grecia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.