Vaccinul de COVID-19, produs în Belgia, va fi transportat în UK cu avioane militare

0 612

Marii producători de vaccinuri au anunțat deja câteva versiuni pentru noul coronavirus. Guvernele lumii au început să pună la punct strategiile de vaccinare și logistica prin intermediul căreia vaccinul să ajungă în siguranță la paciență.

Aviația va juca un rol important în transportul vaccinurilor în întreaga lume. Încă din luna septembrie, IATA trăgea un semnal de alarmă și îndemna autoritățile să pregăteacsă logistica pentru transportul vaccinului împotriva COVID-19.

Vă reamintim că vaccinul Pfizer pentru COVID-19 a început să fie transportat în Europa prin intermediul companiei aeriene UNITED.

Marea Britanie deja a aprobat în regim de urgență vaccinul produs de Pfizer-BioNTech, iar 800 000 de doze au ajuns deja în UK. Începând cu 8 decembrie, va începe campania de vaccinare. Prioritate vor avea bătrânii din casele de bătrâni și personalul auxiliar care lucrează în aceste centre. Apoi personalul medical din spitalele de stat, care luptă în prima linie cu noul coronavirus.

Însă, până la finalul anului, aproximativ 5 milioane de doze vor trebui să fie transportate în Marea Britanie, cel mai probabil din Puurs-Sint-Amands, Belgia, unde există un centru de producție al companiei Pfizer.

Dar din cauza Brexitului, transportul vaccinului se va face cu avioane militare. Cel mai probabil de la 1 ianuarie 2021 conform Departamentului de Sănătate și Asistență Socială (DHSC) și Ministerul Apărării (MD), informează The Guardian.

Negocierile dure privind acordul de ieșire al Regatului Unit din Uniunea Europeană au fost reluate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.