Recomandări pentru cetățenii români care vor să călătorească din România în Italia

0 8.754

Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Conform noului decret adoptat de Guvernul italian, în perioada 4 decembrie 2020 – 15 ianuarie 2021 se aplică noi măsuri la intrarea în Italia persoanelor care s-au aflat sau au tranzitat România în cele 14 zile anterioare intrării pe teritoriul italian.

Recomandări de la MAE pentru cetățenii români

Persoanele care s-au aflat pe sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia se supun următoarelor măsuri:

a) obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze controalele, adeverința care confirmă efectuarea, în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, având rezultat negativ.

În cazul neprezentării testului menționat anterior, este necesară autoizolarea pentru 14 zile. Având în vedere că autoritățile italiene nu au stabilit, până la acest moment, un format/model al adeverinței care atestă rezultatul testului pentru infecția cu SARS-CoV-2, MAE recomandă ca documentul să fie redactat în limba italiană sau engleză.

Prin prezentarea testului negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu veți mai sta în izolare în Italia. Măsura se aplica în perioadele 4-20 decembrie și 7-15 ianuarie.

b) ca excepție la punctul a), pentru perioada 21.12.2020 – 06.01.2020, este necesară în continuare autoizolarea pentru 14 zile în cazul persoanelor care călătoresc din România în Italia. 

În perioada menționată (21 decembrie 2020 – 6 ianuarie 2021) nu este necesară prezentarea unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.