Vaccinul Pfizer pentru COVID-19 a început să fie transportat în Europa prin intermediul companiei aeriene UNITED.

1 1.201

Potrivit Wall Street Journal, United Airlines a început să opereze zboruri charter pentru a ajuta la distribuirea vaccinului Pfizer pentru COVID-19. Odată ce va fi aprobat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), acesta va fi distribuit pentru a putea fi administrat conform planului aprobat de fiecare țară.Programul de inoculare în masă este așteptat să înceapă la sfârșitul lunii decembrie, potrivit unui raport pe care The Wall Street Journal l-a atribuit „persoanelor familiare cu problema”.

Pfizer are două fabrici de producție pentru vaccin: Kalamazoo, Michigan și Puurs, Belgia.

Vaccinul Pfizer trebuie păstrat la temperaturi foarte scăzute (-70 ° C). Astfel, transportatorul aerian United Airlines a cerut permisiunea de la Autoritatea Federală a Aviației (FAA) pentru a transporta de cinci ori mai multă gheață uscată (gheață carbonică) decât este permisă în mod normal pe zboruri pentru a menține temperaturile optime în timpul transportării vaccinului.

Zborurile UNITED vor furniza vaccinul în locurile în care acesta poate fi distribuit cu ușurință odată ce a fost aprobat de FDA. United intenționează inițial să opereze zboruri cargo de tip charter între Aeroportul Bruxelles și Aeroportul Internațional Chicago O’Hare.

Compania intenționează să utilizeze lăzi frigorifice de dimensiuniea unei valize pentru distribuirea vaccinului în întreaga lume.

Leave A Reply

Your email address will not be published.