Uniunea Europeană a îndemnat șase state membre să ridice actualele restricții, caracterizate ca fiind prea dure.

0 24.046

Uniunea Europeană a îndemnat șase state membre – Germania, Belgia, Danemarca, Suedia, Finlanda și Ungaria – să ridice actualele restricții de la frontieră, impuse porturilor și aeroporturilor lor pentru a controla pandemia de COVID-19 și să permită libera circulație a cetățenilor din Uniunea Europeană.

Comisia Europeană a susținut că anumite măsuri, impuse pe teritoriul celor șase țări și la punctele de frontieră, împiedică libera circulație a persoanelor din UE mai mult decât este necesar, potrivit informațiilor de pe portalul Schegenvisainfo, citând o scrisoare trimisă de Comisia Europeana și raportată de agenția germană de știri DPA.

Sunt necesare multe informații cu privire la criteriile utilizate pentru clasificarea țărilor.

Autoritățile Uniunii Europene au cerut să reamintească importanța unei abordări coordonate a restricțiilor privind libertatea de circulație și să încerce să prevină o situație de protecție similară cu cea care a avut loc în primăvara anului 2020, când majoritatea țărilor din spațiul Schengen au impus controale la frontieră pentru a preveni răspândirea coronavirusului, paralizând complet călătoriile și activitatea în diferite sectoare strategice.

Printre punctele ridicate în scrisoarea trimisă ambasadorului Clauss, Comisia ridică problema controalelor la frontieră pe care Germania le are cu Republica Cehă și Slovacia. Executivul Uniunii Europene a solicitat „mai multe informații cu privire la criteriile utilizate pentru clasificarea țărilor în acest mod”.

Guvernele celor șase țări au un termen de 10 zile pentru a răspunde Comisiei după primirea cererii. În conformitate cu legislația UE, dacă statele membre nu iau măsurile necesare, Comisia poate întreprinde acțiuni în justiție împotriva lor.

Vă amintim că, Angela Merkel, a declarat că partenerii europeni vor lansa un pașaport de vaccinare anti coronavirus care ar putea face posibilă călătoria în Uniunea Europeană (UE).

Leave A Reply

Your email address will not be published.