Uep Airways va opera zboruri interinsulare în Spania.

0 476

Compania aeriană Uep Airways își va face debutul în Insulele Baleare cu zboruri interinsulare care vor fi operate cu aeronave ATR 72, echipate cu un turbofan special fabricat în Franța pentru fluxuri de trafic regional cu densitate redusă.Noua companie aeriană va fi o filială a companiei Swiftair și a fost fondată de Salvador Moreno, fost pilot Harrier, care va lansa proiectul în primăvara acestui an, luând în calcul și competiția pe care o va avea cu subsidiara grupului Iberia, Air Nostrum (Iberia Regional).

Compania intenționează să opereze zboruri și în Spania continentală în viitorul apropiat, în funcție de cum va evolua piața.

Uep Airways va începe operațiunile între Mallorca, Menorca și Ibiza cu trei aeronave ATR 72, curse care sunt operate în prezent de SwiftAir.

SwiftAir acoperea anterior aceleași rute pentru Air Europa în regimul de închiriere pe bază de ACMI (închirierea avionului, echipajelor, întreținerea aeronavei și asigurarea acestora). La fel, pentru compania aeriană Globalia, care conecta Malaga, Melilla, Asturias, Sevilla, Valencia și Alicante cu Madrid, dar și Valencia și Alicante cu Palma de Mallorca.

Conform publicației spaniole El Paisguvernul spaniol speră că 2021 va fi anul în care economia se va redresa. Administrația este foarte conștientă că unul dintre pilonii principali ai economiei, turismul, se va lupta pentru a reveni la un fel de normalitate în acest an, având în vedere pandemia de coronavirus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.