Uniunea Europeană va lansa un pașaport de vaccinare.

0 1.949

Întâlnirea liderilor europeni s-a încheiat cu un anunț important. Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că partenerii europeni vor lansa un pașaport de vaccinare anti coronavirus care ar putea face posibilă călătoria în Uniunea Europeană (UE).

În cadrul confeinței de presă ce a urmat întalniri virtuale a liderilor UE, cancelarul a explicat că toate țările sunt de acord cu un sistem care să permită accesul diferitelor pașapoarte de vaccinare care au fost elaborate de cele 27 de state membre

Comisia Europeană are trei luni pentru a defini condițiile tehnice ale acestui sistem, iar liderii au încredere că acesta va fi operațional „în următoarele luni”, potrivit cancelarului.

Ar putea fi necesare campanii anuale de vaccinare.

Merkel a avertizat că din cauza mutațiilor coronavirusului, ar putea fi necesare campanii anuale de vaccinare pentru a controla pandemia. Merkel a spus că noile variante de coronavirus, cele descoperite în Regatul Unit, Brazilia și Africa de Sud se răspândesc rapid și că acesta este un factor de risc major.

Cancelarul a declarat că summit-ul a abordat posibilitatea restricționării exporturilor de vaccinuri anti COVID-19 produse în UE, similare cu cele realizate de SUA și Regatul Unit.

Merkel a asigurat că UE nu va restricționa exporturile, atâta timp cât companiile farmaceutice cu vaccinuri autorizate la nivel comunitar (Pfizer BioNTech, Moderna și Oxford – AstraZenec) vor respecta contractele, în special cantitățile și datele de livrare ale loturilor lor pentru toate cele 27 de state membre.

Se dorește introducerea testelor rapide care să nu necesite personal medical.

În ceea ce privește sosirea testelor rapide care nu necesită personal medical, Merkel a indicat că acestea sunt încă o opțiune care poate fi folosită pentru a contribui în lupta împotriva pandemiei. Aceasta a declarat că se vor face studii pentru a vedea dacă testele respective îndeplinesc anumite cerințe înainte de a aproba utilizarea acestora.

Voi ce parerea aveți despre “Pasaportul de vaccinare” în Uniunea Europeana și în lume: sunteți pro sau contra?

Leave A Reply

Your email address will not be published.