fbpx Ucraina a introdus România pe lista roșie. Se impune carantina de 14 zile sau test de COVID-19 în Ucraina.

Ucraina a introdus România pe lista roșie. Se impune carantina de 14 zile sau test de COVID-19 în Ucraina.

1 783
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Ucraina a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. În prezent, potrivit evaluării autorităților ucrainene, România se află pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut – categoria roșie. 

Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria roșie sau care, în ultimele 14 zile, au fost într-o țară din categoria roșie și intenționează să călătorească în Ucraina, vor intra în carantină timp de 14 zile.

Ucraina a introdus România pe lista roșie.

Alternativ carantinei, există varianta autoizolării la domiciliu, dacă persoana consimte acest lucru prin înscrierea în aplicația Guvernului Ucrainei, “Activ de acasă / Дій вдома” (pentru a utiliza aplicația este necesară o cartelă SIM cu număr de UA +380….). 

Excepții privind măsura carantinării/autoizolării la domiciliu (dacă nu există niciun motiv de a considera că aceştia au fost în contact cu persoanele bolnave de COVID-19):

  • copiii cu vârsta sub 12 ani;
  • persoanele care sosesc în Ucraina în scopuri educaționale la instituțiile de învățământ superior;
  • persoanele care, în ultimele 14 zile, nu s-au aflat pe teritoriul statelor cu risc epidemiologic crescut (categoria roșie);
  • persoanele care se află în tranzit și prezintă documente care să ateste tranzitarea teritoriului UA în decurs de 48 de ore;
  • personalul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale statelor străine, reprezentanțelor organizațiilor internaționale, acreditate în Ucraina, precum și membrii de familie ai acestora;
  • conducătorii autovehiculelor de transport marfă, autovehiculelor care efectuează transport regulat de persoane, membrilor echipajelor aeronavelor, navelor maritime și fluviale și echipajelor de tren;
  • instructorii forțelor armate ale statelor membre NATO și ai statelor care participă la programul “Parteneriatul pentru Pace”, care participă la activitățile de pregătire a unităților forțelor armate ale Ucrainei;
  • personalitățile culturale care sosesc în Ucraina la invitația instituțiilor culturale, precum și o persoană însoțitoare;
  • persoanele care transportă celule stem pentru transplant;
  • persoanele care prezintă un rezultat negativ la o testare pentru COVID-19, prin metoda PCR, efectuat în ultimele 48 de ore, înainte de trecerea frontierei de stat.

Carantina 14 zile sau test de COVID-19 în Ucraina

Persoanele care provin din statele incluse pe lista roșie pot fi exceptate de la carantina de 14 zile dacă, după trecerea frontierei de stat a Ucrainei, efectuează o testare pentru COVID-19, prin metoda PCR, în cadrul unui laborator autorizat.

Pentru persoanele care optează să efectueze testul PCR ulterior trecerii frontierei de stat, lista laboratoarelor autorizate din Ucraina poate fi consultată accesând pagina web a Centrului de Sănătate Publică din UA – https://www.phc.org.ua/.

La frontiera cu România sunt deschise următoarele puncte internaționale de trecere a frontierei: Halmeu/Dyakovo, Sighetu Marmației/Solotvino și Siret/Porubne. De asemenea, traficul de mărfuri și persoane a fost redeschis prin punctele de trecere a frontierei: Câmpulung la Tisa/Teresva, Valea Vișeului/Dilove, Plauru/Ismail, Periprava/Velkove, Chilia Veche/Kilia.

Începând cu 15 iunie 2020 a fost reluat transportul aerian de pasageri pe aeroporturile internaționale, cu respectarea măsurilor de protecție și siguranță (este obligatorie purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței de 1,5 m față de cei din jur, utilizarea dispenserelor de gel dezinfectant pentru mâini). În interiorul aeroportului, pasagerii și personalul au acces numai după verificarea temperaturii corporale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.