Ucraina a introdus România pe lista verde: fără carantină / izolare.

1 2.751

Ucraina a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. În prezent, potrivit evaluării autorităților ucrainene, România se află pe lista statelor cu risc epidemiologic scăzut – categoria verde. 

Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria verde pot intra pe teritoriul Ucrainei fără a mai fi nevoite să efectueze o perioadă de carantină sau de autoizolare.

Persoanele care călătoresc în Ucraina dintr-un stat aflat în categoria roșie

Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria roșie sau care, în ultimele 14 zile, au fost într-un stat din categoria roșie și intenționează să călătorească în Ucraina trebuie să intre în carantină timp de 14 zile. Alternativ carantinei, există varianta autoizolării la domiciliu, dacă persoana consimte acest lucru prin înscrierea în aplicația Guvernului Ucrainei, „Activ de acasă / Дій вдома” (pentru a utiliza aplicația este necesară o cartelă SIM cu număr de UA +380….). 

Pe durata autoizolării, persoana este obligată să se afle în permanență în locul de izolare ales și să nu intre în contact cu alte persoane decât cele cu care locuiește împreună. Controlul autoizolării prin intermediul aplicației mobile se efectuează prin verificarea conformității fotografiei feței persoanei cu fotografia de referință efectuată în timpul instalării aplicației mobile și a geolocalizării telefonului mobil în momentul fotografierii. Dacă în orice moment după instalarea aplicației persoana primește o notificare trebuie transmită o fotografie a feței prin intermediul aplicației respective în maxim 15 minute. 

În caz de neconcordanță între datele de geolocalizare și fotografie, în cazul lipsei semnalului GSMștergerii aplicației de pe telefonul mobil sau din orice altă cauză de nefuncționare a aplicației, autoritățile competente vor fi sesizate cu privire la încălcarea obligației de autoizolare.

La frontiera cu România sunt deschise următoarele puncte internaționale de trecere a frontierei

La frontiera cu România sunt deschise următoarele puncte internaționale de trecere a frontierei: Halmeu/Dyakovo, Sighetu Marmației/Solotvino și Siret/Porubne.

De asemenea, traficul de mărfuri și persoane a fost redeschis prin punctele de trecere a frontierei: Câmpulung la Tisa/Teresva, Valea Vișeului/Dilove, Plauru/Ismail, Periprava/Velkove, Chilia Veche/Kilia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.