OFICIAL: Lista tarilor galbene, stabilita de Romania pe 26 octombrie 2020.

2 43.314

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 26.10.2020, Hotărârea numărul 50 privind aprobarea listei țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat. Se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.Totodată, Hotărârea numărul 50 clarifica aspectele referitoare la aplicarea prevederilor HG nr. 856 din 14.10.2020 privind prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Lista tarilor aflate in zona galbena

Pe lângă actualizarea listei cu statele și zonele de risc, hotărârea clarifică situațiile în care masca de protecție sanitară poate fi îndepărtată, respectiv în spațiu deschis, pentru perioade scurte de timp și doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și pot respecta o distanță de cel puțin 2 metri față de alte persoane.

Alăturat aveți Hotărârea numărul 50 și lista statelor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

Hotarare-CNSU-nr-50-26.10.2020

Lista-State-cu-risc-epidemiologic-ridicat-26.10.2020-anexa

Printre țările din Europa, regăsim: Andorra, Vatican, Cehia, Belgia, Olanda, Armenia, Luxemburg, Franța, Slovenia, Elveția, Muntenegru, Spania, Slovacia, Marea Britanie, Georgia, Malta, Croația, Irlanda, Polonia, Macedonia de Nord, Portugalia.

Statele Unite ale Americii, Moldova și Israel au ieșit de pe lista galbenă a României. În consecintță, ar trebui să se reia zborurile dintre aceste țări și România. Dar se ține cont și de restricțiile impuse de celelalte țări.

Leave A Reply

Your email address will not be published.