blank

Topul celor mai apreciate experiențe tradiționale pe care turiștii le pot avea în Germania

0 676

Conform studiului World Travel Monitor realizat de IPK International în numele Organizației Germane pentru Turism, trendul cel mai pregnant post-COVID în ceea ce privește interesele de călătorie ale turiștilor din toată lumea este reprezentat de turismul sustenabil și de promovarea valorilor autentice, tradiționale. Astfel, pentru vara anului 2021 Organizația Germană pentru Turism mizează pe turismul cultural pentru repornirea motoarelor turismului.

Se va pune accentul pe orașele germane tradiționale, pe meșteșuguri, producători locali, gastronomie, cultură și arhitectură, precum și pe posibilitatea realizării a numeroase activități în inima naturii.

Germania 2021
Germania 2021

Petra Hedorfer, președintele Organizației Germane pentru turism, explică: „Experiențele autentice în orașe și gama largă de oferte turistice disponibile oferă oportunități excelente destinației turistice Germania de a atrage turiști în ciuda pandemiei. Conform datelor Comisiei Europene, peste 30% dintre europeni își doresc să reia călătoriile urbane, dar cu un puternic specific local. Iar orașele Germaniei oferă fix această combinație unica de urbanism și tradițional.

Topul celor mai apreciate experiențe tradiționale pe care turiștii le pot avea în Germania

  • Degustarea pâinii artizanale

În Germania, pâinea este mai mult decât un simplu aliment. Arta germană a coacerii pâinii cuprinde aproximativ 3.200 de tipuri de pâine și a fost adăugată pe lista patrimoniului cultural imaterial al UNESCO.

  • Gastronomia locală

Germania este o destinație cu rădăcini gastronomice puternice și atrage turiștii iubitori de preparate locale și vinuri regionale prin vizite la podgorii apreciate în toată lumea, prin cele peste 1.500 de fabrici de bere regionale și bineînțeles prin experiențele de fine dining în aproximativ 300 de restaurante cu stele Michelin.

  • Artizanii tradiționali

Turiștii sunt încurajați să treacă pragul micilor ateliere de design și artă tradițională și chiar să participe la workshop-uri despre cele mai vechi meșteșuguri ale Germaniei.

  • Arhitectura urbană

Germania oferă un mix unic de tradițional și urban, iar orașele sale adeseori se confundă cu o galerie de artă stradală. De la arhitectura clasică și până la arta stradală modernă, turiștii se vor putea bucura un adevărat spectacol urban.    

  • Muzica clasică
muzica clasica germana
muzica clasica germana / FOTO: Press Telegram

Aproximativ o treime din toate spectacolele de operă din întreaga lume au loc în sălile de spectacole din Germania.

Pentru mine, Germania este una dintre tarile europene preferate. Am fost în Nuremberg, Hamburg, Berlin, Munchen si in multe alte regiuni, iar experienta a fost mereu peste așteptări. Apreciez bucătăria germană, modul în care sunt organizați, lejeritatea cu care fac turism. Poate nu e cel mai călduros popor din Europa, dar tocmai asta îi face să fie unici și apreciați. Germania are unele dintre cele mai afrumoase castele din Europa, are unele dintre cele mai apreciate târguri de turism din Europa

Leave A Reply

Your email address will not be published.