blank

OFICIAL: Romania a actualizat lista roșie, galbenă, verde. Cuba și Zambia au trecut pe lista galbenă!

0 6.388

Pe 25 iunie, România a actualizat lista roșie, galbenă, verde. Cuba și Zambia au trecut pe lista galbenă din zona verde, iar Insulele virgine ale Statelor Unite au intrat pe galben din zona roșie!! Mara Britanie rămâne pe lista roșie din cauza noilor tulpini. În conformitate cu noua lege, România nu mai solicită prezentarea obligatorie a unui test negativ PCR la îmbarcare.

Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, conform Hotărârii nr. 42 din 25.06.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Ca să evităm orice discuție, vă anunț că Spania, Portugalia, Turcia, Grecia, Bulgaria, Franța, Germania, Italia și toate celelalte țări din UE sunt pe lista verde. Puteți călători spre România fără restricții și fără teste.

Clasificarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel:

  1. Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;
  2. Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori;
  3. Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1000 de locuitori.
  • Încadrarea din zona galbenă sau verde în zona roșie, precum și încadrarea din zona verde în zona galbenă, intră în vigoare în termen de 24 de ore de la data aprobării Listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
  • Încadrarea din zona roșie în zona verde sau galbenă, precum și încadrarea din zona galbenă din zona verde, intră în vigoare la data aprobării Listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
Leave A Reply

Your email address will not be published.