Marea Britanie a introdus Insulele Baleare, Madeira și Malta pe lista verde

0 1.204

Pe 24 iunie, Marea Britanie a actualizat lista semafor. Ca noutate principală, Marea Britanie a introdus Insulele Baleare, Madeira și Malta pe lista verde. Portugalia și Azore precum și Spania continentală și Insulele Canare rămân pe lista galbenă.


Noile măsuri adoptate vor intra în vigoare începând cu 30 iunie, ora 04:00. Asta înseamnă că toți cei ce vor călători dintr-o țară sau regiune din zona verde nu vor mai sta în carantină, dar va trebui să se testeze anti-COVID înainte de a intra în UK sau în maxim două zile după intrare. Copiii sub 4 ani nu trebuie să fie testați.

Alte țări de pe lista verde a Marii Britanii: Singapore, Noua Zeelandă, Australia, Islanda, Israel și Ierusalim, Gibraltar, Insulele Feroe, Republica Dominicană, Brunei, Antigua si Barbuda, Bermuda, Barbados. Britanicii pot călători în scop turistic în aceste destinații

România este în continuare pe lista galbenă, iar cei ce vor călători din România spre Marea Britanie trebuie să respecte măsurile impuse de autoritățile britanice:

  • faceți un test COVID-19 înainte de a călători în Marea Britanie;
  • rezervați și plătiți pentru testele de călătorie COVID-19 din ziua 2 și ziua 8 – care trebuie luate după sosirea în Anglia;
  • completați un formular de localizare a pasagerilor.

După intrarea în Anglia, trebuie să vă izolați la domiciliu timp de 10 zile. Faceți testele COVID-19 în ziua a doua și în ziua a opta. Copiii sub 4 ani sunt scutiți de la testare. Este posibil să puteți termina carantina mai devreme dacă plătiți pentru un test COVID-19 prin intermediul sistemului de testare pentru eliberare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.