blankblank

20 dintre cele mai frumoase castele din Europa (foto)

1 4.002

Construite de regi și regine pentru a-și proteja și stăpâni tărâmurile, castelele nu numai că puteau rezista atacurilor, dar reflectau puterea și bogăția pentru ca toți să le vadă. Ca atare, au fost ridicate clădiri robuste și ziduri impunătoare alături de palate minunate, pline de odăi, săli și camere ale tronului ornamentate și elaborate.

Cele mai frumoase castele din Europa

În plus față de arhitectura uluitoare prezentată, aceste castele au fost adesea construite în locuri strategice și spectaculoase aflate la gurile văilor, la intrarea în trecători de munte sau pe malurile lacurilor. Adăugați greutatea istoriei, iar aceste minuni arhitecturale situate printre peisaje uluitoare fac ca unele dintre ele să fie cele mai frumoase castele din Europa.

Castelul Hohenwerfen (Austria)

blank
Castelul Hohenwerfen

Așezat pe o montă stâncoasă, cu Alpii Berchtesgaden în fundal, Castelul Hohenwerfen oferă o priveliște epică. Construit între 1075 și 1078, castelul și zidurile sale solide sunt situate în superba vale Salzach, care se află chiar la sud de Salzburg, în Austria.

De-a lungul istoriei sale, a acționat nu numai ca un impunător fort, reședință și refugiu de vânătoare pentru arhiepiscopii din Salzburg, ci și ca o închisoare de stat. Acum, un muzeu, Castelul Hohenwerfen merită vizitat pentru istoria sa fascinantă și cadrul uimitor în mijlocul munților.

Castelul Trakai Island (Lituania)

După cum indică și numele, acest magnific castel este așezat pe o insulă mică, cu apele strălucitoare ale lacului Galve care o înconjoară. Situată chiar în afara Vilniusului, impunătoarea fortificație din cărămidă roșie a avut odată cea mai mare importanță strategică pentru Marele Ducat al Lituaniei.

Construit pentru prima dată în a doua jumătate a secolului al XIV-lea, castelul și magnificul său palat ducal au fost readuse la aspectul și stilul lor original în anii 1960. Caracteristicile gotice și romanice ale Castelului Insulei Trakai par deosebit de atrăgătoare atunci când sunt privite de peste apele sclipitoare ale lacului.

Castello di Miramare (Italia)

blank
Castello di Miramare

Foarte eleganți și rafinați, pereții albi strălucitori ai Castello di Miramare se remarcă încântător evidențiași de apele sclipitoare din Golful Trieste. Amplasat la o aruncătură de băț de Trieste, în nord-estul Italiei, castelul a fost construit în anii 1850 pentru a-i găzdui pe arhiducele austriac Ferdinand Maximilian și soția sa.

Foarte potrivit pentru familia Habsburgilor, decorul și designul frumos al castelului sunt completate perfect de grădini fastuoase și de un parc spectaculos pe malul mării. Acum un muzeu foarte popular, Castello di Miramare atrage vizitatori din întreaga lume, care vin să vadă mobilierul și camerele sale originale în toată splendoarea lor.

Castelul Predjama (Slovenia)

Amplasat pe lateralul unei stânci mari și înghesuite, Predjama este cu siguranță unul dintre cele mai atrăgătoare castele de pe glob, cel puțin din punct de vedere vizual. Amplasat în gura unei peșteri, poziția sa avantajoasă a făcut ca eventualele atacuri să fie imposibile și ca apărătorii să poată să-și completeze proviziile printr-o rețea ascunsă de pasaje ale peșterii.

Construit și distrus de mai multe ori de-a lungul secolelor, Castelul Predjama poate fi găsit la doar o scurtă călătorie cu mașina de capitala Sloveniei, Ljubljana. Un moment minunat al anului de vizitat este în iulie, când găzduiește un festival medieval colorat și haotic și o competiție de joste.

Abația Kylemore (Belgia)

blank
Abația Kylemore

Cunoscută inițial sub numele de Castelul Kylemore, această fantastică fortificație din vestul Irlandei a fost transformată într-o mănăstire benedictină de călugărițele belgiene care fugeau de luptele din Primul Război Mondial. Construit în 1868 pentru a fi casa privată a unui medic bogat, Biserica gotică a proprietății se reflectă frumos în apele Pollacapall Lough.

Cu munți încântători, lacuri reflectorizante și râuri care curg în jurul său, Kylemore Abbey a fost de mult una dintre cele mai populare atracții din Galway și mulți oameni vin să se plimbe prin grădinile sale amenajate.

Castelul Conwy (Țara Galilor – UK)

Situat în nordul Țării Galilor, Castelul Conwy a fost construit în 1283 de Edward I al Angliei, care încerca să cucerească teritoriile vecinilor indisciplinati. Amplasat într-un loc strategic, pe malul râului Conwy, impunătorul castel a jucat un rol crucial în multe bătălii și războaie din secolele următoare. Dispunând nu numai de doi barbicani, ci și de opt turnuri mari și impenetrabile, castelul este considerat drept unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură militară din Europa.

În timp ce pereții masivi de piatră gri-argintiu și locația de pe malul râului oferă cu siguranță o priveliște frumoasă, interiorul său nu este mai puțin impresionant datorită apartamentelor sale regale medievale bine conservate.

Castelul Bamburgh (Anglia – UK)

blank
Castelul Bamburgh

Construit pe stânca unei insule, pe coasta de nord-est a Angliei, marele și imensul castel Bamburgh are o istorie lungă și fascinantă pe care vizitatorii o pot aprofunda. A fost locul unui fort britanic celtic, o fortificație ce a rămas remarcabil în același loc încă din anul 420.

Construit în secolul al XI-lea de normani, actualul castel a acționat mult timp ca un avanpost important pentru monarhii englezi datorită apropierii sale de granița scoțiană. Datorită decorului său romantic și dezolant de pe litoral, turnurilor sale maiestuoase și crenelațiilor care se prăbușesc, fotogenicul Castel Bamburgh a apărut în numeroase cărți și filme de-a lungul anilor.

Chateau de Chillon (Elveția)

Situat la capătul estic al lacului Geneva, Chateau de Chillon oferă o priveliște spectaculoasă, în special atunci când munții Dents du Midi sunt acoperiți cu zăpadă și se pot vedea în fundal. O versiune anterioară a castelului a fost construită pentru prima dată de romani pentru a păzi pasurile strategice prin munții din apropiere.

Amplasat pe o insulă mică, care este conectată la malul lacului printr-un mic pod încântător, castelul elvețian are o arhitectură artistică și atrăgătoare, care se reflectă magic în apele din jurul său. O excursie populară de o zi de la Geneva, Chateau de Chillon are, de asemenea, niște săli și curți elegante pentru vizitatori, precum și o criptă atmosferică.

Castelul Windsor (Anglia)

blank
Castelul Windsor

Renumit în întreaga lume pentru că este una dintre casele familiei regale britanice, Castelul Windsor aeste una dintre cele mai populare destinații turistice din Regatul Unit. În mod remarcabil, castelul este nu numai cel mai longeviv palat din lume, ci și cel mai mare.

Mărimea și amploarea reședinței regale te fac să visezi. Pot fi vizitate apartamentele de stat luxoase și aparent nesfârșite. Construit inițial în secolul al XI-lea, designul georgian și victorian al castelului Windsor, interioarele baroce extravagante și mobilierul rafinat rococo îl fac unul dintre cele mai frumoase și mai luxoase castele de pe Pământ.

Castelul De Haar (Olanda)

Înălțându-se dintr-o puzderie de grădini de trandafiri, turelele și turnurile elegante ale castelului De Haar par cu atât mai magice. În stil neogotic, frumosul castel este amplasat chiar în afara orașului Utrecht, în Olanda, cu șanțuri magnifice, lacuri și grădini în jurul său.

Interiorul său nu este mai puțin impresionant, deoarece cele două sute de camere sunt toate decorate luxos cu picturi de neprețuit și mobilier fabulos. În timp ce prima mențiune a castelului este în 1391, versiunea actuală romantizată datează din 1892, când a fost restaurat și renovat din starea sa de ruină.

Castelul Corvinilor (Huniazilor) (România)

blank
Castelul Corvinilor (Huniazilor)

Construit într-un minunat stil gotico-renascentist, Castelul Corvin din Transilvania este unul dintre cele mai mari castele din întreaga Europă. Amplasată pe un vârf de deal cu vedere la râul Zlasti, cetatea din secolul al XV-lea se mândrește cu o serie de turnuri înalte, precum și cu ziduri de nepătruns și un pod levat robust.

Numeroase mituri și legende se învârt în jurul castelului românesc. Aspectul său atractiv și de basm a fost transpus în numeroase emisiuni de televiziune și filme.

Castelul Cochem (Germania)

Amplasat într-un loc pitoresc cu vedere la orașul Cochem și râul Moselle, castelul cu același nume este înconjurat de dealuri verzi, cu păduri luxuriante și podgorii în jurul său. Castelul a stat pe același vârf de deal din anul 1130, dar castelul original a fost distrus de trupele jefuitoare ale lui Ludovic al IV-lea în 1688.

Restaurat și reconstruit într-un superb stil Gothic Revival, castelul actual este acum o atracție turistică populară în Renania germană. Castelul Cochem este fascinant de explorat, dar priveliștile din turnurile casteliului, cât și turnurile sale, orașul și râul de lângă sunt la fel de fascinante.

Swallow’s Nest (Peninsula Crimeea)

blank
Swallow’s Nest

Castelul poate fi găsit cocoțat pe marginea unui vârf de stâncă din Peninsula Crimeea. Cu vedere la apele strălucitoare ale Mării Negre, castelul decorat cu atenție a fost construit în 1911, urmând modele neo-gotice romantice. După ce a apărut în numeroase filme în epoca sovietică, Swallow’s Nest este acum un loc popular de vizitat printre turiști, care vin aici special pentru peisajul minunat, arhitectura rafinată și priveliștile unice.

Castelul Spis (Slovacia)

Situat în nord-estul Slovaciei, Castelul Spis a dominat împrejurimile sale de când a fost construit în 1241. Datorită importanței sale culturale, economice și politice pentru Regatul Ungariei, castelul a continuat să crească în dimensiuni până a devenit enorma cetate pe care o are este azi.

Deținând ziduri și turnuri de piatră impresionante și impunătoare, precum și un minunat palat romanic, Castelul Spis servește acum ca un muzeu interesant și educativ. Având priveliști superbe asupra dealurilor și văilor, acest fort magnific nu trebuie ratat atunci când se află în Slovacia.

Castelul Hohenzollern (Germania)

blank
Castelul Hohenzollern

Indiferent dacă este privit ieșind printre vârfurile copacilor care îl înconjoară sau din mijlocul norilor care se învârt în jurul zidurilor sale, Castelul Hohenzollern oferă întotdeauna o priveliște epică. Așezat pe vârful unui munte proeminent cu același nume, castelul și palatul Gothic Revival prezintă o arhitectură uluitoare, iar sălile și camerele din interior sunt la fel de încântător decorate.

În timp ce actualul castel a fost finalizat abia în 1867, o cetate a stat pe același munte încă din secolul al XI-lea. Unul dintre cele mai vizitate castele din întreaga Germanie, Hohenzollern este încă deținut de casa regală cu același nume.

Alcazar de Segovia (Spania)

Forma foarte asemănătoare cu arcul unei nave, Alcazar de Segovia a atras mult timp turiștii datorită designului său distinctiv și decorului uluitor. Într-adevăr, castelul magnific și turnurile subțiri ale castelului par deosebit de dure, având în vedere că sunt cocoțate pe un afloriment stâncos cu vedere la confluența a două râuri.

Situat în centrul Spaniei, palatul bine conservat este plin de camere și săli elegante, acoperite cu artă și mobilier fin. Acum, un muzeu popular, Alcazar de Segovia are, de asemenea, o armărie bine echipată și o colecție de arme pentru vizitatori.

Castelul Bran (România)

blank
Castelul Bran

Cunoscut în mod obișnuit în afara României ca „Castelul lui Dracula”, Castelul Bran pare cu siguranță locul unde un vampir periculos ar putea să locuiască. Cetatea interzisă se află ascunsă într-o pădure din Transilvania. În ciuda aspectului său ciudat, totuși, castelul nu are nicio legătură cu crudul și barbarul domnitor din secolul al XV-lea, Vlad Țepeșul, care a inspirat romanul lui Bram Stoker Dracula.

Castelul Bran merită cu siguranță să fie vizitat pentru arhitectura sa uimitoare și decorul frumos, fiind situat într-o vale luxuriantă. În plus, vizitatorii se pot bucura acum de explorarea numeroaselor camere ale castelului, care găzduiesc colecția vastă de artă și mobilier a reginei Maria.

Castelul Pena (Portugalia)

Cu siguranță cel mai strălucitor și mai îndrăzneț castel din această listă, Palatul Pena – așa cum se întâmplă mai des – este la fel de unic pe cât pare. Inundat de culoare, culoarea galben și roșu, culori vii ale zidurilor strălucesc din cadrul proeminent al dealului din Munții Sintra, chiar în afara Lisabonei.

Finalizat în 1854 într-un stil romanticist, designul său imaginativ este o bucurie, iar vederile de pe metereze și din grădini par scoase din bamele cu prinți si prințese. Luând în considerare toate caracteristicile sale fantastice și stilurile arhitecturale exotice și extravagante, va fi cu siguranță unul dintre punctele culminante ale oricărei călătorii în Portugalia.

Castelul Eilean Donan (Scoția – UK)

blank
Castelul Eilean Donan

Situat în punctul în care se întâlnesc trei lacuri, Eilean Donan din Scoția este cu adevărat binecuvântat când vine vorba de decorul său spectaculos. În timp ce se crede că varianta originală a castelului a fost construit pe mica insulă cândva în secolul al XIII-lea, actualul castel romantizat și reinventat datează doar din secolul al XX-lea.

Deși zidurile sale cenușii care se prăbușesc și caracteristicile nedistincte pot să nu pară la fel de impresionante ca multe alte castele, împrejurimile sale superbe sunt cele care îl deosebesc cu adevărat. După ce a apărut în nenumărate filme și emisiuni de televiziune de-a lungul deceniilor, Eilean Donan este cu siguranță unul dintre cele mai faimoase și recunoscute castele din întreaga Europă.

Castelul Neuschwanstein (Germania)

Așezat pe vârful unui munte împădurit, cu măiestrii Alpi bavarezi în spate, Castelul Neuschwanstein din Bavaria arată de parcă tocmai a ieșit dintr-o carte de basme pentru copii. Finalizat abia în 1886, designul încântător al castelului este inspirat atât din arhitectura romantismului, cât și din dragostea și aprecierea lui Ludwig II pentru operele lui Richard Wagner.

În mod adecvat, palatul fotogenic, cu turnurile sale frumoase și intrarea glorioasă, a servit de fapt drept inspirație pentru castelul Frumoasei Adormite din Disneyland. Plin de opere de artă incredibile și picturi prețioase, interiorul castelului nu este mai puțin excepțional. Vizitatorii pot face un tur prin sălile și camerele sale luxoase. Una dintre cele mai populare atracții turistice din Germania, Castelul Neuschwanstein este considerat pe scară largă drept unul dintre cele mai frumoase castele din lume datorită designului său fabulos și a decorului uluitor.

Acestea fiind spuse, sperăm ca acest top al castelor din Europa să vă inspire în viitoarele călătorii. Voi câte dintre aceste castele ați reușit să vizitați?

Leave A Reply

Your email address will not be published.