Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

TOP 10 destinații europene instagramabile, de toamna, pentru cei vaccinați

0 243

După o lungă perioadă de așteptare, puteți începe să vă refaceți planurile de călătorie. În ultimul an și jumătate, Instagram a oferit o evadare digitală, precum și inspirație pentru momentul în care veți puteți călători în cele din urmă într-o vacanță binemeritată.

Certificatul digital COVID UE – care reprezintă dovada vaccinării, testării sau a treceri prin boală – a devenit obligatoriu în mai multe țări europene, deoarece ratele de infecție pentru coronavirus sunt într-o continuă creștere.

Cu toate acestea, pentru deținătorii de certificate digitale, precum și pentru cei care dețin certificate din alte țări terțe care dovedesc că au fost vaccinați (cu un vaccin aprobat de țara de destinație), pot să călătorească fără restricții. Dacă nu ați apucat să călătoriți în perioada sezonului estival, toamna este anotimpul ideal. Temperaturile sunt mai scăzut, vremea este ideala pentru plimbare, iar frunzele aurii transformă orașele în locații de basm.

Mai mult, vaccinurile aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) sunt recunoscute în toată Europa, facilitând călătoria pentru cei inoculați: Comirnaty (Pfizer), Spikevax (Moderna),
Vaxzevria (AstraZeneca), Janssen (Johnsson & Johnsson).

Noi  am stabilit deja un clasament al celor mai Instagramabile 10 orașe din lume în 2021, iar acum vă prezentăm cele mai instagramabile 10 orașe europene pe care le considerăm ideale pentru a fi vizitate în această toamnă.

Graz, Austria

graz-austria
Graz, Austria

Toamna este momentul perfect pentru a vizita acest oraș. Târgul de toamnă care are loc în centrul orașului este așteptat de locuitori și vizitatori deopotrivă. De acolo puteți cumpăra produse, mobilier, haine, chiar și locuințe sau orice altceva ce se poate vinde. Anul acesta, târgul va avea loc în perioada 30 septembrie – 4 octombrie și va fi deschis doar celor care au fost complet vaccinați.

Mai mult, hoteluri, restaurante, cluburi de noapte, magazine, muzee și facilități de divertisment sunt deschise în Austria, iar persoanele vaccinate pot intra în ele doar prezentând dovada vaccinării. Cu toate acestea, cerința de a purta masca în spațiile publice și transportul în comun este obligatorie.

Măștile FFP2, în loc de măștile de față obișnuite, sunt necesare în magazine, mall-uri, locuri de afaceri esențiale – cum ar fi supermarketurile, farmacii, benzinăriile sau bănci.

La Coruña, Spania

La-Coruna-Spania
La Coruña, Spania

Barcelona și Madrid sunt destinații de top din Spania. Totuși, La Coruna este un oraș uimitor, mai ales toamna. Vremea este extrem de plăcută, perfectă pentru vizitarea obiectivelor turistice (Turnul lui Hercule sau a Catedralei din Santiago de Compostela) sau chiar pentru mersul la plajă.

Cei care detin un certificat digital COVID-19 UE au voie să viziteze obiectivele turistice, să intre în magazine, restaurante și baruri, cu o capacitate maximă de 75%. Totuși, călătorii sunt obligați să poarte o mască dacă nu pot menține distanța socială de 1.5 metri.

Munchen, Germania

Munchen-Germania
Munchen, Germania

Toamna în Germania este cunoscută sub numele de vară indiană și reprezintă perioada dintre sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie. Prin urmare, este minunat să vizitați celebrul Oktoberfest care se desfășoară în fiecare an în Bavaria și să vă bucurați de atmosfera unică dată de peisajul colorat.

Orașul München este locul ideal pentru călătorii vaccinați, deoarece aplică principiul 3G pentru locurile interioare. „Doar cei vaccinați („ geimpft ”), recuperați („genesen”) sau testați în prezent („getestet”) au acces acolo”.

Începând cu 2 septembrie, rezidenții nu mai sunt obligați să poarte mască FFP2 (cu excepția spitalelor), iar masca chirurgicală este permisă în transportul public, școli și case de bătrâni.

Roma, Italia

roma-italia
Roma, Italia

Nu puteți vizita Roma toamna și să nu fiți uimiți. Temperatura este perfectă pentru a putea vizita Villa Borghese sau să experimentați viața romanilor la Colosseum purtând doar haine lejere de vară.

Toate obiectivele și facilitățile din oraș sunt deschise pentru călătorii complet vaccinați. Călătorii care și-au revenit în urma unei infectări cu COVID-19 și cei care au fost testați negativ în ultimele 48 de ore pot participa, de asemenea, la evenimente și pot vizita obiectivele turistice fără restricții.

Bruxelles, Belgia

bruxelles-belgia
Bruxelles, Belgia

Călătorii vaccinați pot participa la evenimente în aer liber cu mai mult de 1.000 de participanți. Aceasta înseamnă că este posibil să gustați cele mai bune produse la cele mai frumoase „food festivals”, să explorați Palatul Coudenberg sau să faceți o plimbare în Tervuren, prezentând doar certificatul Health Pass sau certificatul digital COVID-19 UE.

În plus, purtarea unei măști este necesară numai în timpul utilizării transportului public pentru persoanele cu vârsta peste 12 ani.

Atena, Grecia

atena-grecia
Atena, Grecia

Cel mai bun moment pentru a vizita Atena este din septembrie până în noiembrie, deoarece vremea este caldă aproape în fiecare zi. Orașul este cel mai bine cunoscut pentru siturile sale istorice și arheologice, inclusiv Agora antică și Templul lui Hefaist.

Cu toate acestea, cel mai bine ar fi să nu ratați Acropolele. Este indicat să vizitați obiectivul turistic la primele ore, imediat după deschidere, sau chiar înainte de a fi închis, deoarece vizitatorii sunt mai puțini și vă puteți bucura cu adevărat de experiență.

Călătorii se pot bucura de toate aceste site-uri arheologice, obiective turistice, baruri, restaurante și mai multe facilități de agrement prezentând doar permisul de sănătate, care demonstrează ca deținătorul a fost complet vaccinat.

Ljubljana, Slovenia

Ljubljana-slovenia
Ljubljana, Slovenia

Călătorii pot vizita obiective turistice și pot participa la evenimente culturale și sportive, târguri comerciale și adunări publice cu 100 de persoane, prezentând doar un certificat de vaccinare. Cu toate acestea, utilizarea măștii faciale în spațiile publice rămâne obligatorie. Este necesar să se mențină o distanță de 1.5 metri în aer liber și, dacă o astfel de distanță nu poate fi menținută, este necesară purtarea măștii.

Lisabona, Portugalia

lisabona-portugalia
Lisabona, Portugalia

Guvernul portughez a solicitat prezentarea unei dovezi de vaccinare pentru a putea participa la evenimente culturale, turistice și sportive cu peste 500 de persoane – în interior – sau cu maximum 1.000 de participanți – la activități în aer liber.

Restaurantele, cafenele și patiseriile nu au restricții cu privire la programul de deschidere și pot servi clienți până la ora 2 dimineața. Numărul persoanelor acceptate la aceeași masă este limitat la 8 persoane – în interior – și la 15 persoane – pe terasă.

Viena, Austria

viena-austria
Viena, Austria

Dacă doriți să călătoriți în Austria în această toamnă, rezervați-vă minimum o zi doar pentru a vizita Viena. Capitala găzduiește numeroase locuri unde puteți asculta muzică clasică și unde puteți degusta mâncăruri delicioase.

Este un oraș superb, de basm, perfect pentru plimbările lungi alături de persoanele iubire si pentru zeci de poze pentru Instagram. Dacă ați ajuns aici, trebuie neapărat să vizitați Palatul Schoenbrunn, palatul unde a locuit Împărăteasa Sisi.

Nicosia, Cipru

nicosia-cipru
Nicosia, Cipru

Oricine dorește să ia masa într-un restaurant sau să se relaxeze într-un bar sau în alte locuri cu spațiu la interior în Nicosia, trebuie să aibă un Coronapass (Safe Pass). Acesta arată că titularul a fost vaccinat complet, cu mai mult de trei săptămâni înainte de data vizitei.

În cazul în care vizitatorul nu este vaccinat, acesta poate efectua un test PCR (nu mai vechi de 72 de ore) sau un test cu antigen (nu mai vechi de 48 de ore) pentru a putea intra în baruri și cafenele unde se servește o cafea cipriotă de casă absolut delicioasă.

Cu siguranță sunt și alte orașe superbe în Europa care merită să fie vizitate toamna. Dacă ați descoperit un asemenea loc minunat și considerați că merită să fie menționat în acest articol, asteptăm pozele voastre pe paginile noastre de Instagram sau Facebook sau puteți sa ne menționați în postările voastre.

Acestea fiind spuse, vă dorim o vacanță plină de aventură și relaxare și multe, multe poze :)!

Leave A Reply

Your email address will not be published.