Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

British Airways a operat primul zbor utilizând ulei de gătit reciclat

0 251

British Airways este prima companie aeriană din lume care, pe 14 septembrie 2021, a operat primul zbor de pasageri folosind ulei de gătit reciclat. Zborul BA1476 a zburat de la Londra la Glasgow și a produs cu 62% mai puține emisii de dioxid de carbon decât un zbor similar.

Compania aeriană a spus că a fost o combinație a combustibilului folosit – realizat parțial din ulei de gătit reciclat – cu trasee de zbor optime, vehicule electrice de aeroport și folosind cele mai noi avioane, care au contribuit la scăderea emisiilor.

British-Airways-primul-zbor-ulei-reciclat-1
Noul livery British Airways

Deși zborul de 1 oră și 30 de minute a produs încă 6.4 tone de dioxid de carbon, zborul a demonstrat progresele pe care industria aviației le-a făcut în încercările sale de decarbonizare. Zborul a fost operat cu un avion Airbus A320neo, vopsit cu noul livery. Airbus A320neo este cel mai silențios și mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil din această familie a Airbus.

Serviciul de control al traficului aerian NATS a contribuit la eficientizarea zborului. A asigurat o urcare directă și coborâre fără timp de reținere, iar la aeroportul Londra Heathrow s-au folosit vehicule electrice pentru a împinge aeronava pe sol.

Acest zbor a oferit o demonstrație practică a progresului pe care îl facem în călătoria noastră de reducere a emisiilor de carbon. Lucrând împreună cu partenerii noștri din industrie, am obținut o îmbunătățire cu 62% a reducerii emisiilor față de acum un deceniu”, a declarat Sean Doyle, Director Executiv al British Airways.

Leave A Reply

Your email address will not be published.