Aeroflot va plăti despăgubiri tuturor pasagerilor de pe zborul SU1492

0 496

Pe 5 mai 2019, o aeronavă Sukhoi Superjet 100 Aeroflot a fost implicată într-un tragic accident. Aeronava trebuia să zboare spre Murmansk, pe zborul SU1492.

Avionul a luat foc în urma unei aterizări violente, care a avut loc pe pista Aeroportului Internațional Sheremetyevo, Moscova.

În urma accidentului, și-au pierdut viața 41 de persoane (inclusiv copii), iar 37 de persoane au supraviețuit. La bord s-au aflat 73 de pasageri și 5 membri ai echipajului.

Aeroflot va plăti despăgubiri

Conform TASS, Aeroflot va plăti despăgubiri tuturor pasagerilor de pe zborul SU1492. 1 milion de ruble (15.320 dolari) va fi plătit fiecărui pasager care nu a avut nevoie de spitalizare.

Două milioane de ruble (30.640 dolari) vor fi plătite fiecărui pasager spitalizat. Familiile celor decedați vor primi câte 5 milioane de ruble (76.600 dolari). La un calcul sumar, Aeroflot va plăti despăgubiri în valoare totală de aproximativ 250 de milioane de ruble.

Ancheta este în desfășurare și se fac cercetări pe mai multe direcții. Anchetatorii interoghează personalul de la bord, oficialii Aeroflot, oficialii aeroportuari, martori, persoane din dispozitivul de intervenție etc. Există suspiciunea de încălcare a normelor de siguranță aeriană.

Totodată, anchetatorii vor analiza cutiile negre ale avionului, căutând indicii pentru a se stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului. Trebuie stabilit ce a determinat pilotii sa solicite revenirea la Moscova. Este anchetată aterizarea, care a dus la declanșarea incendiului. Este analizată evacuarea avionului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.