Spania a fost eliminată din lista galbenă prin Hotărâre de Guvern

3 15.061

Dacă te cheamă Spania și ai suficientă influență în diaspora, poți fi scoasă de pe lista galbenă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. După o zi plină de decizii contradictorii a autorităților din România, s-a luat o hotărâre. O Hotărâre de Guvern și Spania nu mai e pe lista galbenă.Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi Hotărârea numărul 39 prin care s-a decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

De asemenea, a fost luată decizia ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza situației emisă de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică.

La emiterea acestor decizii vor fi luate în considerare toate implicațiile asupra sănătății publice și vor fi analizate aspectele socio-economice generate de instituirea măsurii de carantinare.

În cazul în care situația o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetățenii care se întorc în România poate fi luată pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidemiologic ridicat.

Atașat prezentei informări aveți Hotărârea CNSU numărul 39 din 10 august 2020.

Hotarare-CNSU-nr.39-din-10.08.2020

Deci nu se suspendă zboruri, nu se intră în izolare / carantină dacă vei călători din Spania spre România.

3 Comentarii
  1. Ovidiu says

    Cam tirziu cu decizia guvernului, eu și soția ne-am consumat concediul aici în Spania, așa că, poate încercăm să venim la anul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.