blank

Update: Spania este pe lista galbena a Romaniei. Zborurile vor fi suspendate!

3 22.304

Update 10 august 2020, ora 22:00: Spania a fost eliminată din lista galbenă prin Hotărâre de Guvern.

Știrea inițială: Începând cu 11 august, ora 00:00, Spania este pe lista galbenă a României, listă emisă și actualizată de INSP România. Și, conform legilor din România, zborurile comerciale dintre România și Spania vor fi suspendate (sau încă nu pentru ca NOTAM-ul a fost anulat). Totodată, toți cei ce călătoresc din Spania spre România vor intra în carantină la domiciliu pentru 14 zile.

Măsura de carantina se aplica pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat si au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni romani, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l).

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresa.

Listă galbena a Romaniei in vigoare de la data de 11.08.2020 ora 0:00

Lista-State-risc-epidemiologic-ridicat_10.08.2020

Leave A Reply

Your email address will not be published.