Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Actualizare la actualizarea listei galbene și NOTAM-ul de suspendare zboruri. Rămân suspendate zboruri spre Qatar, Moldova și alte 38 de țări.

0 11.953

Azi a fost o zi grea și contradictorie pentru autoritățile de la București. S-au jucat cu soarta a mii de pasageri și a zeci de zboruri. Noaptea trecută, INSP a băgat Spania pe lista galbenă cu țările cu risc epidemiologic ridicat. Astăzi, după zeci de ore, Spania a fost eliminată din lista galbenă prin Hotărâre de Guvern.

Totodată, în joc au fost zeci de zboruri dintre Spania și România și mii de pasageri. În dimineața acestei zile, aceștia au aflat că zborurile lor dintre România și Spania se vor suspenda începând cu 11 august, ora 00:00. Iar acum, aceștia au aflat că zborurile lor pot fi operate. Doar că sunt companii aeriene, precum Blue Air care a apucat de a anulat o serie de zboruri între România și Spania. Dar din punct de vedere al legii, zborurile dintre Spania și România pot fi operate.

Totodată, INSP a actualizat actualizarea listei galbene și Spania a dispărut. Deci nu se mai impune carantina / izolare pentru cei ce călătoresc din Spania spre România.

Însă nu la fel de norocoși sunt cei ce călătoresc din Qatar, Republica Moldova, Armenia și alte 37 de țări. Mai jos aveți lista completă cu cele 40 de state considerate cu risc epidemiologic ridicat.

Lista galbenă a României emisă de INSP

Lista-State-risc-epidemiologic-ridicat_10.08.2020-20.30PM

Cei ce călătoresc din aceste țări spre România vor intra în izolare / carantină. Totodată, toate zborurile dintre cele 40 de țări aflate pe lista galbenă și România sunt suspendate.

Toate zborurile dintre cele 40 de țări aflate pe lista galbenă și România sunt suspendate.

zboruri suspendate

Măsura de carantina se aplica pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat si au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni romani, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l).
Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.