RYANAIR va face rambursări după terminarea pandemiei de COVID-19

0 2.944

Până în prezent, din cauza pandemiei de COVID-19, au fost anulate peste 2 milioane de zboruri. Peste 15200 de avioane sunt la sol, iar joburile a 25 de milioa de oameni, care lucrează în aviație și turism, sunt în pericol.Milioane de pasageri au fost nevoiți să renunțe la călătoriile lor. Unii pentru că s-au temut să mai călătorească din cauza noului coronavirus. Alții obligați să renunțe din cauza restricțiilor de călătorie impuse de autorități.

În aceste condiții, majoritatea turiștilor s-au adresat agențiilor de turism și companiilor aeriene pentru a-și recupera banii. Evident, sunt îndreptățiți să facă acest lucru. Doar că în aviație și travel, banul circulă. Iar în prezent, IATA trage un semnal de alarmă și recomandă ca pasgerii să-și reprogrameze călătoriile sau să accepte vouchere pentru rezervarea altor călătorii, dar să NU solicite rambursări de numerar.

RYANAIR suspendă rambursările pe durata pandemiei cu noul coronavirus

Laudată inițial pentru politica de rambursare pentru zborurilor anulate în conformitate cu directiva UE 261, compania low-cost RYANAIR a schimbat politica rambursărilor în perioada pandemiei pentru a-și proteja cashflow-ul. Zilele trecute, pasagerii Ryanair au primit e-mailuri prin intermediul cărora erau înștiințați că solicitările lor de rambursare nu vor putea fi procesate până la terminarea crizei de sănătate (informează www.air-journal.fr/).

În schimb, li se oferă un credit valabil pentru 12 luni. O practică cunoscută clienților Air France, Lufthansa, Wizz Air. Cei din urmă oferă credit 120% în contul de client Wizz Air.

În concluzie, pasagerii afectați de zborurile anulate la RYANAIR pot opta pentru un credit în contul de client sau pot alege rambursarea banilor, dar acest lucru nu se va întâmpla prea curând.

Reamintim că RYANAIR a pus la sol peste 90% din flota sa de avioane Boeing 737-800 până joi, 16 aprilie 2020. În prezent, operează 12 rute de la baza din Dubli spre destinații din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Germania și Lisabona. De la baza din Londra-Stansted, Ryanair zboară la Berlin, Budapesta, Cork, Eindhoven și Lisabona.

Leave A Reply

Your email address will not be published.