blank

LaudaMotion se opune ajutorului de stat pentru Austrian Airlines

0 1.703

Laudamotion, subsidiara austriacă a RYANAIR Group, a cerut guvernului austriac să nu aprobe ajutorul de stat pentru Austrian Airlines. A motivat, spunând că cetățenii din Austria nu ar trebui să sprijine o companie aeriană germană.

Austrian Airlines este parte a Lufthansa Groups și se confruntă cu mari probleme financiare din cauza crizei generate de pandemia COVID-19. Este adevărat că Lufthansa Group a început discuțiile cu guvernul german pentru a sprijini Lufthansa, dar se poartă discuții și cu guvernele din Elveția (SWISS), Belgia (Brussels Airlines), Austria (Austrian Airlines).

LaudaMotion se opune ajutorului de stat pentru Austrian Airlines

Nu credem că Lufthansa ar trebui să primească ajutoare de stat de la contribuabilii austrieci. Cum nu credem că RYANAIR ar trebuie să primească ajutor de stat de la contribuabilii austrieci”, a declarat Andreas Gruber, CEO Laudamotion.

Daca Austrian Airlines va primi ajutorul de stat, atunci și LaudaMotion va cere același lucru în numele celor 550 de angajați ai săi din Austria. Austrian Airlines și LaudaMotion au suspendat toate operațiunile comerciale. Însă ambele companii operează zboruri de repatriere pentru Austria.

Leave A Reply

Your email address will not be published.