Românii pot călători în Grecia de la mijlocul lunii aprilie, în special pentru vacanța de Paște 2021

0 1.453

Pandemia de COVID-19 a pus la pământ, la propriu și figurat, mii de avioane. A blocat turismul, a băgat în faliment numeroase business-uri din horeca. Dacă multe alte business-uri au supraviețuit prin adaptarea la situație, unele trimițând angajații să lucreze de acasă, altele crescând ca Făt Frumos. Nu același lucru putem vorbi de industria turismului din țară și la nivel global. Nu se poate face turism cu granițele închis și cu potențialul client blocat în casă.

Astfel, majoritatea țărilor la nivel european și chiar la nivel global caută soluții pentru relansarea aviației, turismului, horeca și a altor ramuri conexe. Sperăm ca în vara acestui an să putem călători mai mult față de 2020 și să tindem spre ”normalitatea” pre-COVID.

Grecia dorește certificatul verde digital

Grecia, una dintre țările ce ”trăiesc” din turism, a început să negocieze culoare verzi cu alte țări. Totodată, dorește să adopte certificatul verde digital anunțat de Uniunea Europeană. Zilele trecute, ministrul grec al turismului. domnul Harry Theoharis, a venit la București. S-a întâlnit cu delegația ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism) pentru a stabili planurile turistice ale sezonului estival 2021. Mai exact când și cum pot călători românii în Grecia.

Grecia deschide mai devreme sezonul turistic pentru români

Oficial, Grecia deschide sezonul turistic estival 2021 pe 14 mai, dar doar pentru cei vaccinați, imunizați sau testați de COVID-19. Însă românii și alte nații europene ar putea călători în Grecia de la mijlocul lunii aprilie, în special pentru scurta vacanță de Paște.

Problema rămâne la partea de documente în contextul actual al pandemiei de COVID-19. Anul trecut, românii au putut călători în Grecia în baza unui test negativ PCR COVID-19 și a unui formular completat înainte de călătorie.

În Grecia vor putea călători cei vaccinați, imunizați, testați de COVID-19

Anul acesta, oficialul elen a anunțat că în Grecia vor putea călători toți românii vaccinați, imunizați sau testați de COVID-19, în baza unor reguli stabilite, informează Cezar de la imperatortravel.ro. Deci nu sunt acceptați doar cei vaccinați cum tind unii să creadă, ci și cei ce s-au imunizat natural (trecând prin boală), dar și cei testați de COVID-19. Pentru a se evita falsificarea documentelor, probabil certificatul de vaccinare, testare, imunizare va cuprinde și un QR code. Nu va lipsi celebrul formular PLF, iar la granițe se vor putea face teste rapide în regim aleatoriu.

Așa că nu mai ezitați și începeți să vă planificați vacanța de vară. Ar putea fi într-una dintre cele mai frumoase insule din Grecia cu ale sale plaje premiate și apreciate la nivel global.

Cu siguranță va fi un alt an față de 2020, personal sperând la mai multă flexibilitate. Dar asta ține și de noi cum ne vom proteja de COVID. Totodată ține și de cum vor gestiona autoritățile această pandemie. Va mai trece câteva luni bune până când vom spera la ridicarea acesteia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.