Grecia deschide sezonul turistic estival 2021 pe 14 mai, dar doar pentru cei vaccinați, imunizați sau testați de COVID-19.

0 2.288

Începutul de an 2021 ne-a găsit cu granițele închise, cu multe restricții de deplsare și cu multe alte măsuri anti-COVID. Dacă 2020 a fost un an al imprevizibilului, credem că 2021 va fi un an al tranziției și aici ne referim la tranziția de la pandemie la post-pandemie și o altă normalitate.


Tot acest blocaj de la începutul acestui an a avut și are rol de a diminua trasmiterea noului coronavirus, de a limita transmiterea intracomunitară și de a reduce presiunea pe sistemele publice de sănătate. Totodată, au rolul de a ne proteja acum pentru a putea reveni la ”normal” în sezonul estival. Am avut o fărâmă de turism în 2020, cu siguranță vom avea și 2021.

Noul slogan turistic al Greciei este: “All you need is Greece”

Grecia, una dintre puținele țări cu granițele deschise pentru români, în 2020, a anunțat că-și va deschide sezonul turistic 2021 pe 14 mai. Ministrul Turismului, Harry Teohari, a menționat că vor putea călători în scop turistic în Grecia persoanele vaccinate, cele testate de COVID-19 și cele imunizate pe cale naturală, adică cele ce au trecut prin boală și prezintă anticorpi.

În plus, toți turiștii vor fi supuși testelor aleatorii, așa cum s-a făcut și în 2020. Diferența importantă din acest an constă în utilizarea testelor rapide, facilitând procesul și excluzând perioada de izolare obligatorie în așteptarea rezultatului.

Theoharis a menționat, de asemenea, că toate costurile care pot apărea în legătură cu Covid-19, inclusiv spitalizarea și așa carantină, vor fi asigurate de către statul grec, fără costuri suplimentare pentru turiști. Din această declarație ne dăm seama cât de important este sectorul turistic pentru Grecia. Depun toate eforturile pentru a resuscita acestă industrie și încurajează călătoriile în scop turistic, dar fără să facă rabat de la siguranță și sănătatea turiștilor.

Se pregătește un program pilot pentru sezonul turistic

Până pe 14 mai, a explicat Theocharis, va fi luată în considerare un program pilot pentru sezonul turistic, cel mai probabil începând cu începutul lunii aprilie. La acest program vor putea participa state membre UE și țări unde există programe avansate de vaccinare, precum Israel.

În prezent, Grecia prioritizează vaccinarea lucrătorilor din turism, după vaccinarea categoriilor de oameni vulnerabili. Doar așa se poate pregăti un sezon turistic estival cu măsuri de siguranță sporite. Inevitabil, cât vom avea pandemie, vor exista și protocoale de sănătate. Autoritățile elene au anunțat că vor relaxa treptat restricțiile anti-COVID, doar dacă situația pandemică o va permite.

Cu siguranșp Grecia va fi în topul țărilor preferate de români. Anual, zeci de mii de turiști români aleg să călătorească în cele mai populare insule din Grecia. Cu siguranță acest lucru se va întâmpla și în 2021. Cele mai populare, premiate și apreciate plaje din Grecia vă așteaptă!

Leave A Reply

Your email address will not be published.