Rușii așteaptă ridicarea restricțiilor pentru a putea călători în Europa

0 273

În perioada 16-18 martie 2021, a avut loc Moscow International Travel & Tourism Exhibition (Mitt 2021). Vă reamintim că ediția din 2020 a fost suspendată la doar câteva ore de la debut din cauza coronavirusului. Pentru Moscova, este primul târg de turism organizat de când a început pandemia, în martie anul trecut.

Cu toate acestea, restricțiile de călătorie impuse de Rusia, dar și de alte state europene și la nivel global, au făcut imposibilă participarea multor delegații internaționale.

Trebuie să amintim că, din martie 2020, călătoriile turistice între Rusia și Uniunea Europeană sunt blocate ca urmare a restricțiilor impuse atât de Moscova, dar și de Bruxelles.

În acest moment, rușii nu pot obține o viză turistică pentru a călători în Uniunea Europeană și asta pentru că granițele rusești au fost închise în martie 2020, iar UE / Shengen au închis frontierele pentru turiștii ruși pe 23 martie 2020.

Dar 2021 se anunță ceva mai optimist cu privire la călătoriile în scop turistic între Rusia și țările din Uniunea Europeană. La târg au participat delegații europene din Bulgaria, Albania, Slovenia, Muntenegru, Spania, Portugalia, Germania și chiar Grecia. Au fost și ceva prezențe exotice cum ar fi Cuba, Maldive, Thailanda.

Totuși cea mai impunătoare prezență a fost cea a Turciei. Rușii nu au nevoie de viză pentru a călători în Turcia, ci doar de un test PCR COVID-19 negativ. Această libertate de a călători între cele 2 state cu siguranță vor influența alegerile turiștilor ruși. De fapt, Turcia este deja destinația numărul unu în Rusia și asta o spun cifrele. În 2019, aproximativ 6.7 milioane de turiști ruși au călătorit în Turcia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.