Românii au făcut 583 000 de călătorii în Germania și 637 882 de înnoptări, în 2013

0 392

Destinația de vacanță Germania, reprezentată prin Organizația Germană pentru Turism – DZT, înregistrează o poziționare tot mai puternică pe piața românească, fiind aleasă de un număr din ce în ce mai crescut de români.

Germania, o țară ofertantă prin posibilitățile variate pe care le pune la dispoziție pentru petrecerea vacanței, a devenit una dintre alegerile preferate de către turiștii români. Fie că aleg Germania pentru turismul cultural sau pentru relaxare, tot mai mulți români se bucură de istoria bogată și de serviciile de calitate ale acestei țări.

cifre_romani_germania

Numărul de călătorii către Germania dinspre țările balcanice a ajuns la 1,9 milioane pe an și se preconizează o creștere de peste 2 milioane de călătorii pe an până în 2020.

IMG_20140408_112124

În ceea ce privește turiștii români, în 2013 s-a înregistrat un număr de 583 000 de călătorii în Germania și un număr de 637 882 de înnoptări, cu 14,6% mai mult decât în 2012. În ultimii 6 ani observă o creștere de 72,4% a înnoptărilor vizitatorilor români. Cifra înnoptărilor însumează înregistrările la hoteluri, pensiuni (unităţi de cazare cu mai mult de 10 camere), dar foarte mulţi români merg în vizite la rude, prieteni şi stau la aceştia.

Într-un top realizat de Organizaţia Germană pentru Turism (DZT) cu privire la cele mai populare regiuni alese de turiștii români se află: Bayern, Baden-Württemberg, Hessen, Nordrhein-Westfalen și Berlin.

top_destinatii_germania

De asemenea, o cercetare realizată asupra sumei cheltuite de către români într-o vacanță în Germania arată că aceștia plătesc, în medie, 558 de euro/călătorie, cu 15% mai puțin decât în 2012.

După cum puteţi observa, sudul Germaniei este cel mai căutat de români pentru că este foarte accesibil şi se ajunge rapid cu maşina. Dar în topul preferinţelor intră şi Berlinul, capitala Germaniei, o destinaţie nouă adăugată pe harta zborurilor din şi spre Bucureşti.

Ruta Bucureşti – Berlin a fost deschisă de Lufthansa, pe 3 iunie 2012. Citiţi şi o scurtă prezentare a rutei Berlin – Bucureşti, zbor pe care l-am făcut în toamna lui 2012. Din 28 ianuarie 2013, a intrat şi AirBerlin pe această rută, iar din 7 ianuarie 2014, AirBerlin a rămas singurul operator care mai face Bucureşti – Berlin, asta după ce Germanwings a suspendat zborurile între capitala Germaniei şi capitala României.

Pe lângă această rută, România este conectată la Germania prin zboruri operate între Bucureşti, Cluj, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara şi destinaţii nemţeşti Frakfurt, Berlin, Munchen, Dortmund, Stuttgart etc.

Până în prezent, am reuşit să ajung în Berlin de câteva ori şi pot spune că a fost dragoste la prima plimbare pe tărâm nemţesc. Încă nu am reuşit să vizitez un alt oraş european cu aşa încărcătură istorică cum este Berlinul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.