Bucureşti – Berlin cu AirBerlin din 28 ianuarie 2013

1 567

În noiembrie, în urma unor informaţii primite în premieră pe România, am făcut câteva cercetări cu privire la gruparea AirBerlin. Mi se şoptise că Flyniki nu va mai opera ruta Bucureşti – Viena din sezonul de vară 2013. Am verificat şi aşa am descoperit că din 2013 AirBerlin va efectua zboruri directe între capitala Germaniei şi capitala României.

Iniţial am spus că acest lucru se va întâmpla din aprilie 2013, dar noile informaţii arată că ruta Bucureşti – Berlin cu AirBerlin va fi deschisă din 28 ianuarie 2013. Vor fi operate 7 zboruri săptămânale (1/zi), iar preţurile pornesc de la 99 EUR. Orarul este puţin haotic. Din verificările mele, aeronavele pe zborurile Bucureşti – Berlin vor decola de pe Aeroportul internaţional Henri Coandă la orele locale 11:05 (vineri), 12:30 (sâmbătă), 13:05 (duminică) 14:50 (luni, marţi, miercuri, joi). La fel de haotice sunt şi orele la zborurile Berlin-Tegel – Bucureşti. Aeronavele vor decola de pe Aeroportul Tegel la 07:05 (vineri), 08:40 (sâmbătă), 09:15 (duminică), 10:05 (luni, marţi, miercuri, joi),

Transportatorul german doreşte să-şi consolideze poziţia în Europa Centrală şi de Est prin deschiderea rutelor şi spre Sofia, Gdansk, Cracovia, Kaliningrad, Moscova, Sankt Petersburg și Budapesta. De asemenea, din 23 martie, AirBerlin va zbura şi la Varşovia. Toate aceste modificări fac parte din strategia grupului AirBerlin/FlyNiki pentru 2013, un an în care se doreşte aducerea companiei pe profit.

Mai jos aveţi calendarul preţurilor pe ianuarie – februarie şi dovezile cu orele pe zile. Am luat interval de 7 zile pentru a putea jongla mai uşor cu motorul de căutare de la AirBerlin.

calendarul_berlin_bucuresti

Pentru mai multe informaţii despre condiţiile de zbor, accesaţi pagina oficială de pe site-ul airberlin!

În toamna acestui an am zburat le Berlin pe ruta Bucureşti – Viena cu FlyNiki şi Viena – Berlin cu AirBerlin!

Pe ruta Berlin – Bucureşti mai operează şi Lufthansa (4 zboruri săptămânale, iar din sezonul de vară 2013 vor fi operate 5 zboruri), iar preţurile sunt apropiate. Aşa că acum aveţi mai multe opţiuni pentru Berlin. Dacă aveţi carduri de fidelitate, vă menţionez că AirBerlin face parte din alianţa aeriană OneWorld, iar Lufthansa din Star Alliance!

Leave A Reply

Your email address will not be published.