Berlin – Bucureşti cu Lufthansa

8 705

Anul trecut am călătorit pentru prima dată la Berlin. Am fost surprins să văd că din România nu exista zbor direct spre capitala Germaniei. Aşa că am fost nevoit să zbor cu KLM şi am făcut escală la Amsterdam. În 2012 însă treaba stă altfel. Lufthansa a lansat rută directă Bucureşti – Berlin pe 3 iunie.Zilele trecute am avut ocazia să testez această rută. Am fost la IFA 2012, într-un press trip powered by Toshiba, iar la întoarcere am zburat Berlin – Bucureşti cu Lufthansa.

Cursa este operată cu aeronavă Airbus A319-100 şi pentru mine a fost primul zbor cu acest tip de avion. Scaunele sunt chiar ok la economic. Spătarul este reglabil, există spaţiu suficient sub scaune pentru a putea depozita o geantă foto sau un alt tip de bagaj de mână. E curat, aeronava s-a comportat bine, iar echipajul a dat dovadă de profesionalism. Însoţitorii de zbor au uniforma la fel, zâmbete pe chip şi iţi oferă încrederea de care ai nevoie pentru un zbor relaxant.

Zborul fiind scurt, nu te aştepta la un meniu complex. Poţi alege sandwich cu şuncă sau caşcaval (eu am ales cu caşcaval), iar în cutii se mai găsesc ceva dulciuri şi chiar o pungă cu 4-5 felii de mere. Se pot servi băuturi răcoritoare, cafea, apă şi chiar vin.

Ruta este operată cu o frecvenţă de 4 zboruri săptămânale, iar preţurile sunt chiar ok dacă biletele sunt luate din timp. Recomand să le comandaţi direct de pe site-ul www.lufthansa.com (în prezent există şi o promoţie pentru această rută).

Am prins şi vreme bună, aşa că am putut vedea România de sus, printre mici turbulenţe. Dar cel mai bine s-au văzut Munţii Carpaţi. Mai bine urmăriţi imaginile de mai jos.

8 Comentarii
 1. Bogdan says

  1. Bucuresti – Berlin sau invers, nu este o cursa scurta…
  2. Lufhansa sunt niste zgarciti la meniuri; sunt companii care dau chiar mancare calda, pe curse cu mult mai scurte…
  3. Care e treaba cu uniforma? Conteaza? 😀
  4. Promotiile sunt doar in reclame. Daca te apuci si faci comanda pe site, preturile aproape ca se dubleaza…

 2. Sorin says

  Promotiile sunt promotii daca stii sa le cauti!:) Pentru unii conteaza si uniforma celor de la bord, profesionalismul lor etc. Legat de meniuri, tocmai asta este si ideea acestor posturi..prezint realitatea asa cum o vad eu. Fiecare apoi isi va alege in functie de dorinte:).

  Legat de meniu mai conteaza si ora la care se zboara. Dimineata poate da masa de dimineata, seara ceva ca pentru cina:). Multumesc de feedback!

 3. Bogdan says

  ma refeream la promotiile Lufthansa… primesc si eu newsletter-ul lor…

 4. Sorin says

  Ca la orice promotie..exista un pret minim care se obtine doar in anumite conditii:). Mai ales ca in aviatie pretul difera de la ora la ora, de la destinatie la destinatie.

 5. Kadia says

  Ce imagini frumoase! Singurele imagini cu Romania din avion le am cu imprejurimile Bucurestiului, n-am prins niciodata o vreme atat de frumoasa, parca intotdeauna tuna si fulgera cand intram in tara 🙁 Sau zbor noaptea cand oricum nu se vede nimic 🙁

  1. Sorin says

   Si nici nu le-am procesat:). Data viitoare caut sa le fac mai frumoase, mai artistice!

Leave A Reply

Your email address will not be published.