blank

România a actulizat lista cu risc epidemiologic: roșu, galben, verde! (29 iulie)

0 12.959

Pe 29 iulie, România a actualizat lista roșie, alături de lista galbenă și cea verde. Grecia și Irlanda urcă pe lista roșie; Franța, Belgia, Israel și Statele Unite urcă pe lista galbenă! În conformitate cu noua lege, România nu mai solicită prezentarea obligatorie a unui test negativ PCR la îmbarcare, dar vă ajută să scăpați de carantină dacă veți călători din zona galbenă. Toți cei ce călătoresc din zona roșie vor intra în carantină, dacă nu sunt vaccinați complet.

Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, conform Hotărârii nr. 58 din 29.07.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Noua listă intră în vigoare începând cu data de 1 august.2021, ora 00:00.

  • Dacă veți călători din zona roșie (ex Spania, Marea Britanie etc.) spre România, veți sta carantină timp de 14 zile, având posibilitatea de a scurta carantina dacă vă testați în ziua a 8-a. Testul PCR nu vă ajută să evitați carantina. În schimb, dacă sunteți vaccinați puteți fi scutiți de carantină.
  • Dacă veți călători din zona galbenă (ex. Franța, Belgia, Israel etc.) spre România, trebuie să prezentați transportatorului dovada efectuării unui test PCR, cu rezultat negativ, realizat cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcare, pentru a evita carantina. Dacă sunteți vaccinați, testul și carantină nu mai sunt obligatorii.
  • Puteți călători din zona verde (ex. Germania, Italia, Suedia, Turcia etc.) spre România fără restricții și fără teste, deci nu e nevoie să prezentați niciun document (altele față de cele de călătorie) înainte de îmbarcare.

Copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani nu mai trebuie să fie testați PCR dacă se întorc dintr-o zonă galbenă sau roșie!

Pasagerii cu certificatului digital european COVID nu mai trec prin controlul DSP din aeroportul Henri Coandă – Otopeni!

Clasificarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel:

  1. Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;
  2. Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori;
  3. Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1000 de locuitori.
Leave A Reply

Your email address will not be published.