COVID-19 Daily – 29 iulie 2021: Anglia relaxează regulile de călătorie; România a actualizat listele; Rusia a raportat 799 de decese!

0 698

Pe 29 iulie, România a actualizat listele după indicele epidemiologic stabilit de ECDC în urma raportărilor făcute de fiecare țară. Rusia a raportat un număr record de victime din cauza COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore. UE aprobă un tratament experimental cu anticorpi împotriva noului coronavirus. Hai să vedem noutățile COVID-19 din 29 iulie!

  • Pe 29 iulie, România a actualizat lista roșie, alături de lista galbenă și cea verde. Grecia și Irlanda urcă pe lista roșie; Franța, Belgia, Israel și Statele Unite urcă pe lista galbenă!
  • Anglia include Franța pe lista specială și păstrează regula carantinării pentru cei ce călătoresc din hexagon. Franța acuză Anglia de discriminare împotriva francezilor. „Este o măsură abuzivă și nu are niciun sens în ceea ce privește politica de sănătate”, a declarat ministrul european, Clement Beaune. 
  • Rusia a raportat 799 de decese în ultimele 24 de ore. Este a treia oară în ultima lună când Rusia a raportat un număr record de victime. Autoritățile au dat vina pe noua tulpină Delta, care este mai contagioasă.
  • UE a semnat un contract cu GlaxoSmithKline pentru 220.000 de doze de tratament experimental cu anticorpi. Se spune că medicamentul ajută la oprirea evoluției cazurilor ușoare de COVID-19, eliminând riscul de complicații la pacienții cu risc ridicat.
  • Cehia a luat decizia de a ridica numărul celor ce pot participa la evenimente sportive, culturale, concerte etc. Conform noilor măsuri adoptate, la evenimentele sportive organizate în aer liber pot participa până la 7000 de persoane, în timp ce la interior pot participa până la 3000 de persoane. Autoritățile speră ca organizatorii să verifice dacă participanții sunt complet vaccinați împotriva COVID-19 sau dacă și-au revenit în urma infectării cu COVID-19 în ultimele 180 de zile.
Leave A Reply

Your email address will not be published.