Mai este nevoie de test pentru a calatori in Romania? Raspunsul este: NU! România nu mai cere obligatoriu test PCR! Doar cei din zona galbena scapa de carantina cu test PCR negativ!

0 116.240

Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Update 15 iulie 2021: Romania a actualizat lista roșie, galbenă, verde. Spania, Olanda și Portugalia au intrat pe lista roșie! Grecia și Luxemburg au intrat pe lista galbenă!

Începând cu 15 mai, România NU mai solicită prezentarea unui test negativ PCR la intrarea în țară. Mai exact, pe 14 mai a fost adoptată hotărârea 28 prin intermediul căreia a fost schimbat sistemul de clasificare al țărilor.

România NU mai solicită test negativ PCR la îmbarcare sau la intrarea în țară

Astfel, România are acum un semafor: lista verde, lista galbenă și lista roșie. Pentru fiecare listă au fost stabilite o serie de reguli și o serie de excepții.

🔴 Dacă veți călători din zona roșie (ex Marea Britanie, Spania, Portugalia etc.) spre România, veți sta carantină timp de 14 zile, având posibilitatea de a scurta carantina dacă vă testați în ziua a 8-a. Testul PCR nu vă ajută să evitați carantina. În schimb, dacă sunteți vaccinați puteți fi scutiți de carantină.

🟡 Dacă veți călători din zona galbenă (ex. Grecia etc.) spre România, trebuie să prezentați transportatorului dovada efectuării unui test PCR, cu rezultat negativ, realizat cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcare, pentru a evita carantina. Dacă sunteți vaccinați, testul și carantină nu mai sunt necesare.

🟢 Puteți călători din zona verde (ex. Austria, Belgia, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Suedia, Turcia etc.) spre România fără restricții și fără teste, deci nu e nevoie să prezentați niciun document (altele față de cele de călătorie) înainte de îmbarcare.

Hotărârea 28, care a fost aprobată pe 14 mai 2021 și cu aplicabilitate din 15 mai 2021

Toti pasagerii vaccinati (aflati la 10 zile de la rapel sau de la administrarea unicei doze a vaccinului Johnson & Johnson si cei care au trecut in ultimele 180 zile prin boala (se prezinta un test PCR pozitiv efectuat intre 14 si 180 zile de la intrarea in Romania) nu vor intra in carantina si nici nu vor prezenta vreun test

Copiii cu vârste între 3 SI 16 ani: Daca vin din zona galbena sau rosie si prezinta un test PCR negativ facut in ultimele 72 ore nu vor intra in carantina.

Copiii cu vârsta sub 3 ani: Intrare libera indiferent din ce tara vin.

Vă recomandăm să verificați permanent măsurile și condițiile de călătorie în fiecare țară de destinație. Nu se aplică unitar și faceți diferența de direcție. Una e când zburați spre Româmia și alta e când zburați din România spre orice țară europeană sau pe alt continent.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.