Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Pasagerii cu certificatului digital european COVID nu mai trec prin controlul DSP din aeroportul Henri Coandă – Otopeni!

2 19.105

Începând de astăzi, 13 iulie, toți pasagerii care sosesc pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din țări aflate pe lista galbenă pot utiliza fluxul verde, fără control DSP, dacă prezintă un certificat digital european COVID sau un test PCR efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcare.

Pasagerii care sosesc din țări aflate pe lista roșie pot utiliza, de asemenea, fluxul verde, dar numai dacă prezintă un certificat digital european COVID. Precizăm că certificatele digitale emise de Marea Britanie (sau alte țări din afara UE) nu sunt valabile pentru accesul pe culoarul verde.

Certificatului digital european COVID facilitează trecerea prin aeroportul Otopeni

A nu se înțelege greșit. Vaccinarea în UK e ok și documentul obținut e relevant, dar nu e valid pentru a intra pe culoarul verde din aeroport. Pentru a beneficia de această facilitate, pasagerii trebuie să prezinte acest document personalului din aeroport, la punctul de acces pe culoarul verde.

Ca să lămurit situația certificatului digital european covid, menționăm că acesta se poate obține în urma vaccinării sau în urma testării. În concluzie, cei vaccinați sau testați PCR pot trece mai ușor de controlul DSP sau pot intra pe fluxul verde pentru că sunt scutiți de carantină, în special dacă se călătorește din zona galbenă spre România.

Rugăm pasagerii să își actualizeze permanent informațiile privind intrarea în țară, acestea suferind modificări frecvente.
De asemenea, insistăm ca pasagerii care sosesc din țări aflate pe lista roșie sau galbenă să își completeze din timp formularul solicitat de autoritățile sanitare din România. Acesta poate fi descărcat de pe site-urile companiilor aeriene sau www.mae.ro.

Având în vedere că traficul de pasageri în sezonul de vară este în creștere, iar regulile impuse de pandemie prevăd controale suplimentare, timpii de așteptare pentru formalități (check-in, control de frontieră) dar și pentru preluarea bagajelor pot crește în orele de vârf. Totuși, aceștia nu depășesc, de regulă, timpii de așteptare de pe celelalte aeroporturi europene. Prezența din timp, la aeroport, pentru pasagerii care urmează să decoleze, este în continuare recomandată ferm.

Vă reamintim că Wizz Air poate refuza îmbarcarea pasagerilor care nu respectă cerințele țării de destinație! Aceeași măsură poate fi luată și de alte companii aeriene! Călătoriți informați!

2 Comentarii
  1. […] Pasagerii cu certificatului digital european COVID nu mai trec prin controlul DSP din aeroportul Henri Coandă – Otopeni! […]

  2. […] Pasagerii cu certificatului digital european COVID nu mai trec prin controlul DSP din aeroportul Henri Coandă – Otopeni! […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.