blank

A fost inaugurat noul Terminal Sosiri al Aeroportului Internațional Traian Vuia – Timișoara!

1 1.038

Astăzi, 28 iulie 2021, a fost dat în folosință noul Terminal Sosiri al Aeroportului Internațional Traian Vuia – Timișoara! Cursa Munchen-Timișoara a aterizat astăzi în fața noului terminal pentru sosiri externe al Aeroportului Traian Vuia. Vestea bună este că aeroportul din Timișoara începe să crească și, odată cu el, și economia din Banat. Noul terminal permite o creștere viitoare a traficului aerian până la 3 milioane de pasageri pe an.

Noul Terminal Sosiri poate primi până la 540 de pasageri în același timp (trei curse simultan). Există sisteme independente de benzi pentru bagaje, mai multe fluxuri de control de frontieră și vamale, o zonă exterioară de sortare bagaje. Constructia are o suprafata de 4.383 mp, are 10 filtre de control la intrarea in tara ale Politiei de Frontiera si un sistem optimizat de control vamal, informează opiniatimișoarei.ro.

Noul Terminal Sosiri Timisoara
Noul Terminal Sosiri Timisoara

Totodată, astăzi a fost semnat și contractul pentru construirea unui nou Terminal Plecări Externe. Conform planului, noul terminal ar trebui să fie gata în 2023, la timp pentru a primi turiștii în noua Capitală Culturală.

Foto: Dominic Fritz!

Leave A Reply

Your email address will not be published.