Restricții de intrare pe teritoriul Italiei pentru cetățenii care călătoresc din România

0 15.263

Se recomandă, ca înainte de a efectua o călătorie în străinătate, să verificați regulile stabilite în țara de destinație și în eventualele țări de tranzit. Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați lista țărilor europene cu restricții de călătorie pentru România.Restricții de intrare pe teritoriul Italiei

Zilnic, țările actualizează restricțiile de călătorie pentru diferite țări. Iar echipa AirlinesTravel.ro depune eforturi pentru a vă informa în timp real de noile condiții de călătorie. În articolul de astăzi vorbim de restricțiile de intrare pe teritoriul Italiei pentru cetățenii care călătoresc din România.

Începând cu data de 24 iulie 2020, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt supuse obligației de autoizolare și de supraveghere medicală pentru o perioadă de 14 zileAutoritățile italiene au decis prelungirea aplicării acestor măsuri până la data de 7 septembrie.

Declarație pe proprie răspundere.

De la 9 iulie, oricine intră în Italia din străinătate este obligat să prezinte transportatorului sau forțelor de poliție în caz de control, o declarație pe proprie răspundere.

În cazul persoanelor care sosesc din România, acestea vor trebui să anunțe sosirea pe teritoriul italian Direcției de Sănătate Publică locală și să specifice în detaliu în declarația pe propria răspundere locul în care vor petrece perioada de supraveghere sanitară și izolare la domiciliu, mijlocul de transport privat prin care vor merge la acea adresă și un număr de telefon la care pot fi contactate în această perioadă (inclusiv un număr de telefon mobil). De asemenea, transportatorii trebuie să măsoare temperatura pasagerilor și să nu permită călătoria celor depistați cu stare febrilă.

Persoanele care, la sosirea din România în Italia cu un mijloc de transport în comun, nu pot să se deplaseze cu un mijloc de transport privat la adresa la care vor efectua izolarea la domiciliu, indicată în declarația pe propria răspundere, vor trebui să efectueze carantina într-o locație stabilită de Protecția Civilă, pe cheltuială proprie. Acestea trebuie să comunice cu celeritate apariția unor eventuale simptome de Covid-19 Direcției de Sănătate Publică.

În mod asemănător, persoanele fizice care sosesc din România în Italia cu un mijloc de transport privat sunt obligate să comunice imediat propria intrare pe teritoriul italian Departamentului de Prevenție din cadrul Direcției de Sănătate Publică locală. Acestea vor fi supuse măsurii de supraveghere sanitară și de izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, la adresa comunicată Direcției de Sănătate Publică și vor trebui să semnaleze cu celeritate apariția unor eventuale simptome de Covid-19. 

Autoritățile regionale pot adopta unele măsuri suplimentare

Autoritățile regionale pot adopta unele măsuri suplimentare, pentru a limita răspândirea virusului. Vă recomandăm să vă informați în prealabil cu atenție privind măsurile valabile în regiunea în care veți călători. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Ambasadei României în Italia.

Este interzisă sosirea în Italia pentru persoanele care, în cele 14 zile anterioare, s-au aflat sau au tranzitat în: Armenia, Bahrein, Bangladesh, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Chile, Kosovo, Kuwait, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Serbia (pentru Kosovo, Muntenegru și Serbia interdicția se aplică de la 16 iulie, pentru celelalte, de la 9 iulie).

Tranzitul prin Italia dintr-o țară străină către o altă țară străină, în scopul de a ajunge – cât mai repede posibil și fără opriri intermediare care să nu fie strict necesare – la propria locuință, este permis. De exemplu: tranzitul aeroportuar este permis, cu condiția de a nu părăsi zona aeroportulu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.