(Update) Italia prelungește perioada valabilității condițiilor de călătorie impuse României

3 43.302

Update 7 septembrie: La data de 7 septembrie, autoritățile italiene au decis prelungirea aplicării acestor măsuri până la data de 7 octombrie 2020.

Update: 31 iulie, 21:00: Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile italiene au anunțat prelungirea cu până la 10 zile a măsurilor privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Italiene pentru persoanele care vin din Romania.

Astfel, MAE reamintește că, în conformitate cu informațiile oficiale comunicate de către autoritățile italiene, persoanelor care sosesc în Republica Italiană și care în ultimele 14 zile s-au aflat în România sau au tranzitat România li se aplică obligativitatea supravegherii medicale și autoizolării pentru o perioadă de 14 zile. Sunt exceptați de la această măsură membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri și de persoane și personalul navigant. 

Update 24 iulie 2020, ora 20:00: OFICIAL: Precizări MAE cu privire la condițiile de intrare pe teritoriul Italiei. Conform informațiilor prezentate de MAE, este vorba de izolare 14 zile la domiciliu.

Șitrea inițială 24 iulie 2020: În urmă cu câteva minute,  Roberto Speranza – ministrul sănătății din Italia – a semnat un ordin care prevede carantina pentru toți cei ce călătoresc din România și Bulgaria spre Italia. Dar și celor ce au fost în ultimele 14 zile prin România și Bulgaria.

Această măsură este deja implementată pentru toate tările non-UE și din afara zonei Schengen. Totodată, Italia interzice accesul cetățenilor din 13 țări. Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru și Republica Dominicană.

Roberto Speranza a mai declarat: Virusul nu este învins și continuă să circule și să se extindă. Din acest motiv încă avem nevoie de precauție și atenție.

Vom reveni cu informații!

Leave A Reply

Your email address will not be published.