Qatar Airways va adera la oneworld pe 30 octombrie 2013

0 317

Nu mai este un secret faptul că transportatorul aerian Qatar Airways va adera la oneworld. Primele semne au apărut încă din 2 octombrie, iar pe 10 octombrie zvonurile s-au adeverit.qatar_airways_oneworld_30_octombrie

Iniţial s-a spus că va adera în 2014, dar se pare că totul a mers foarte bine, iar Qatar Airways va adera la oneworld pe 30 octombrie 2013. Qatar Airways este a doua companie aeriană, din zona tărilor arabe, care a semnat un contract de aderare la o alianţă globală, după Royal Jordanian. Ceilalţi transportatori importanţi din zona Orientului Mijlociu – Etihad şi Emirates – nu au luat în calcul aderarea la o alianţă, dar au încheiat acorduri importante cu mari operatori. Emirates şi Qantas au anunţat un parteriat global şi a intra în vigoare din aprilie 2013. Etihad are acorduri cu AirBerlin, Air France-KLM, plus că a cumpărat acţiuni la mai multe companii aeriene, cea mai recentă achiziţie fiind Jat Airways (Air Serbia).

În tot acest proces de aderare, British Airways este sponsorul şi am putea spune chiar mentorul. În urma unei analize aprofundate, Qatar Airways primeşte undă verde de la operatorul britanic, totul la aproximativ un an de la începerea pregătirilor de aderare. Această aderare va fi cea mai rapidă din istoria OneWorld. În mod normal, transportatorii aerieni au nevoie de până la 18 luni pentru a implementa toate serviciile alianţei.

În plus, Qatar Airways va adera la oneworld cu puţin timp înainte de a se muta în noua „casă”, Aeroportul International Hamad. Acesta a fost proiectat pentru a rezista la un trafic de aproximativ 50 de milioane de pasageri pe an. Încă de la primele zboruri, din 30 octombrie, Qatar Airways va oferi toată gama de servicii şi beneficii OneWorld.

Odată cu aderarea opratorului aerian Qatar Airways, reţeaua OneWorld va fi extinsă cu peste 20 de destinaţii din cinci tări ca Etiopia, Iran, Rwanda, Serbia și Tanzania. Pe lângă acestea, Qatar Airways zboară spre 130 de destinaţii din 70 de ţări, din Orientul Mijlociu, Europa, Africa, America de Nord şi de Sud, Asia şi Australia, oferind un program mai flexibil.

Alianţa aeriană OneWorld creşte şi se dezvoltă de la an la an. La 1 octombrie 2013, LAN Colombia va adera la alianţă ca membru afiliat LAN Airlines, iar în 2014 vor adera companiile SriLankan Airlines şi TAM Airlines. Ne aşteptăm ca şi US Airways să adere la OneWorld, asta datorită fuziunii cu American Airlines.

Leave A Reply

Your email address will not be published.