Qatar Airways va adera la alianța Oneworld în 2014

1 331

Iată că zvonurile au fost confirmate – Qatar Airways va adera la alianța Oneworld în 2014. Data nu a fost fixată, dar procesul de aderare poate dura între 12 şi 18 luni. Invitaţia a fost făcută pe 8 octombrie 2012, în cadrul unei conferinţe ce a avut loc la sediul oneworld din New York.

Qatar Airways este a doua companie aeriană, din zona tărilor arabe, care a semnat un contract de aderare la o alianţă globală, după Royal Jordanian. Ceilalţi transportatori importanţi din zona Orientului Mijlociu – Etihad şi Emirates – nu au luat în calcul aderarea la o alianţă, dar au încheiat acorduri importante cu mari operatori. Emirates şi Qantas au anunţat un parteriat global şi va intra în vigoare din aprilie 2013. Etihad are un acord cu AirBerlin şi recent a anunţat un parteneriat şi cu gruparea Air France-KLM.

În 15 ani de activitate, Qatar Airways a construit o reţea solidă cu numeroase rute interne şi internaţionale, spre destinaţii de afaceri sau travel. A câştigat foarte multe premii pentru calitatea serviciilor oferite pasagerilor. Skytrax i-a acordat şi titlul de cea mai bună companie aeriană la nivel mondial.

Qatar Airways operează spre 120 de destinaţii din 70 de tări din Orientul Mijlociu, Europa, Africa, America de Nord și de Sud, Asia și Australia, inclusiv spre multe hub-uri oneworld: Amman, Berlin Tegel, Buenos Aires Ezeiza, Hong Kong, London Heathrow, Madrid, Melbourne, Moscow Domodedovo, New York JFK, Osaka Kansai, Sydney, Tokyo Narita şi Kuala Lumpur.

O dată cu aderarea transportatorului Qatar Airways la alianţa oneworld, reţeaua se va mări la 856 de destinatii din 159 de țări, deservite de o flotă combinată de 2.600 de aeronave şi care va opera mai mult de 9300 de zboruri zilnice.

Mai jos aveţi imagini de la conferinţa de presă

În tot acest proces de aderare, British Airways este sponsorul şi am putea spune chiar mentorul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.