Qatar Airways a făcut retrospectiva anului 2020. (video)

0 598

La sfârșitul unui an extraordinar, dar care a fost și unul dintre cele mai provocatoare din istoria aviației, Qatar Airways ofera retrospectiva anului 2020, în lumina pandemiei COVID-19.

Repatrierea pasagerilor.

De-a lungul pandemiei de COVID-19, compania aeriană națională a statului Qatar a rămas concentrată asupra misiunii sale fundamentale de a transporta oamenii acasă. Rețeaua companiei aeriene a continuat să numere 33 de destinații, iar avioanele zburat către orașe cheie, inclusiv Amsterdam, Dallas-Fort Worth, Londra, Montréal, São Paulo, Singapore, Sydney și Tokyo.

Drept urmare, potrivit IATA, Qatar Airways a devenit cel mai mare transportator internațional între aprilie și iulie. Zborurile Qatar Airways au însumat 17,8% din traficul total de pasageri înregistrat în luna aprilie.

În timpul pandemiei, Qatar Airways a transportat spre casă peste 3.1 milioane de pasageri și a lucrat îndeaproape cu guvernele și companiile din întreaga lume pentru a opera peste 470 de zboruri charter și zboruri suplimentare de repatriere. Eforturile companiei aeriene au oferit o linie de salvare celor din anumite industrii, cum ar fi navigatorii, Qatar Airways repatriind peste 150.000.

Activitatea de repatriere a Qatar Airways a forțat compania aeriană să zboare către destinații care nu făceau parte din rețeaua sa, cum ar fi Antananarivo, Bogotá, Bridgetown, Havana, Juba, Laâyoune, Lomé, Maun, Ougadougou, Port-of-Spain și Port Moresby.

Crearea unei flote flexibile.

Qatar Airways a reușit să continue să zboare în toată pandemia datorită flotei sale variate de aeronave moderne, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Aeronavele au permis companiei aeriene să efectueze atât transporturi de pasageri, cât și cargo.

Flota Qatar Airways, compusă din 52 x Airbus A350 și 30 x Boeing 787, este alegerea ideală pentru cele mai importante rute de transport pe distanțe lungi către Africa, America, Europa și regiunile Asia-Pacific.

În ultimele luni ale anului 2020, Qatar Airways a recepționat 4 x Airbus A350-1000, reafirmându-și poziția de cel mai mare operator de aeronave Airbus A350 cu o vârstă medie de 2.7 ani. Toate cele 4 aeronave sunt echipate cu noul Business Class oferit de Qatar, Qsuite.

Noi măsuri de siguranță.

Fiind cea mai mare companie aeriană care a zburat în mod constant pe tot parcursul pandemiei, Qatar Airways a acumulat experiență de neegalat cu privire la modul de a transporta pasagerii în condiții de siguranță și fiabilitate în aceste perioade incerte.

Qatar Airways a implementat cu strictețe cele mai avansate măsuri de siguranță și igienă, inclusiv furnizarea de echipament de protecție personală (EIP) pentru echipajul de cabină și un kit de protecție și măști de unică folosință pentru pasageri.

În plus, printre alte măsuri de igienă îmbunătățite, Qatar Airways a fost primul transportator internațional care a implementat sistemul de cabină ultravioletă (UV) Honeywell, operat de Qatar Aviation Services, avansând în continuare măsurile sale de igienă la bord.

Sprijinirea recuperării aviației globale.

În luna mai, rețeaua Qatar Airways a căzut la 33 de destinații, în perioada de vârf a pandemiei și a restricțiilor de călătorie din întreaga lume. De atunci, compania aeriană și-a reconstruit treptat rețeaua în conformitate cu cererea globală de călătorii pentru a ajunge la 110 la sfârșitul anului 2020.

Qatar Airways a continuat să își mărească rețeaua și a adăugat 7 destinații noi: Abuja (Nigeria), Accra (Ghana), Brisbane (Australia), Cebu (Filipine), Luanda (Angola), San Francisco și Seatle (SUA).

Pentru a asigura pasagerilor încrederea de a rezerva călătorii într-un climat mai puțin favorabil, Qatar Airways a oferit unele dintre cele mai flexibile politici de rezervare de pe piață, oferind o gamă de opțiuni, inclusiv valabilitatea biletelor pe 2 ani, modificări nelimitate ale datei, schimbul de bilete pentru un viitor voucher de călătorie cu valoare crescută și modificări nelimitate ale destinației.

Qatar Airways s-a angajat, de asemenea, să onoreze rambursările pasagerilor, plătind peste 1,65 miliarde de dolari. Compania aeriană a anunțat recent că va oferi pasagerilor schimbări nelimitate de date și rambursări gratuite pentru toate biletele emise de Qatar Airways până la 30 aprilie 2021 pentru călătoriile programate până la 31 decembrie 2021.

Qatar Airways a încheiat alianțe strategice pe tot globul și a convenit mai multe parteneriate noi în 2020, inclusiv cu American Airlines, Air Canada și Alaska Airlines.

Îmbunătățirea continua a serviciilor oferite cliențiilor.

În ciuda impactului economic al COVID-19 asupra industriei aeronautice, Qatar Airways a continuat să investească în produsele și serviciile sale pentru a se asigura că experiența clienților săi rămâne cea mai bună din lume. În august, au anunțat actualizări majore și noi funcții ale aplicației mobile, iar în septembrie au sărbătorit cel de-al 100-lea avion din flota care este echipat cu „Super Wi-Fi”.

La bord, compania aeriană a continuat să ofere o experiență culinară completă, facilități de confort și servicii premiate, cu măsuri de siguranță îmbunătățite. În Business Class, serviciul Dine-on-Demand al companiei aeriene este prezentat acum complet acoperit pe o tavă cu selecția aleasă de băuturi.

În clasa Economy, experiența culinară completă a Qatar Airways „Quisine” este disponibilă, cu mâncare și tacâmuri servite sigilate, ca de obicei, pe o tavă. În luna octombrie, Qatar Airways a introdus prima sa gamă vegană de mâncăruri gourmet pentru clienții premium.

Qatar Airways a îmbunătățit conceptul de luat masa la Lounge-ul Al Mourjan de la Aeroportul Internațional Hamad (HIA) prin includerea unui meniu à la carte superior, care conține sushi proaspăt preparat, un bufet rece cu autoservire și un bufet cald complet asistat.

De asemenea, a creat Mariner Lounge – un spațiu dedicat navigatorilor pentru a se relaxa confortabil în timp ce se află în tranzit – ca recunoaștere a rolului lor vital în menținerea economiei globale în mișcare.

Durabilitate

În timp ce Qatar Airways a rămas concentrată pe misiunea sa fundamentală de a transporta oamenii acasă și de a oferi ajutorul esențial către regiunile afectate, compania aeriană nu și-a uitat responsabilitățile de mediu. Compania aeriană a reținut la sol flota de avioane Airbus A380, deoarece nu este justificat să opereze un avion atât de mare și echipat cu 4 motoare.

Qatar Airways a lansat, de asemenea, un nou program care permite pasagerilor să compenseze în mod voluntar emisiile de carbon asociate călătoriei lor în momentul rezervării biletului. Compania aeriană, împreună cu membrii alianței oneworld, s-a angajat să elimine total emiterea de dioxid de carbon până în 2050.

Leave A Reply

Your email address will not be published.