Qantas va relua călătoriie internaționale în octombrie 2021.

0 186

După ce a raportat o pierdere de 1.03 miliarde de dolari, Qantas Airways a declarat ca va relua călătoriie internaționale abia în octombrie 2021, nu în iulie, așa cum era planificat inițial.

La 25 februarie 2021, cel mai mare transportator australian a anunțat că a suferit o pierdere netă semestrială de 1.03 miliarde de dolari. În timp ce multe rute interne din Australia abia se redeschid, majoritatea zborilor internaționale sunt anulate sau suspendate din cauza restricțiilor impuse.

Potrivit CEO-ului Qantas, Alan Joyce, aproximativ 7500 de angajați ai companiei aeriene riscă să își piardă locurile de muncă, din cauza pierderilor cauzate de pandemia de COVID-19.

Qantas Airways a declarat ca va relua călătoriie internaționale octombrie 2021, nu în iulie, așa cum era planificat inițial.

Qantas își propune să restabilească 60% din capacitatea internă pre-COVID până în septembrie și 80% până la sfârșitul anului 2021. Marile companii aeriene australiene, Qantas, Virgin Australia și Rex Airlines, se luptă în prezent pentru clienți pe rutele interne.

Pentru a concura cu alte companii aeriene, Qantas a scăzut prețurile pe ruta Sydney-Melbourne și a introdus o politică „Fly Flexible” care permite călătorilor să modifice nelimitat data de zbor, până în ianuarie 2022.

La începutul anului 2020, CEO-ul Qantas, Alan Joyce, a anunțat planurile de a impune vaccinarea obligatorie pentru pasagerii internaționali, odată ce vaccinul va fi disponibil pe scară largă, spunând că astfel de măsurători ar fi o necesitate.

În prezent, Qantas operează zboruri internaționale limitate, în principal pentru repatrierea cetățenilor australieni rămași peste hotare în timpul pandemiei COVID-19. Singurii călători autorizați să intre în Australia sunt cei care se află în Noua Zeelandă de mai mult de 14 zile, potrivit Departamentului de Sănătate din Australia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.