Povestea zilei: de la stewardesă la propria afacere cu butelii.

0 241

Maurice Maureen Avila și-a pierdut slujba de „vis” ca stewardesă și, după câteva luni grele, încercând să-și refacă viața, s-a aventurat într-o nouă afacere.

Când a fost întrebată despre stilul ei de viață înainte de pandemie, Maurice spune că lucrul ca însoțitor de bord a fost destul de plin de farmec. De fapt, a fi însoțitoare de bord este una dintre cele mai respectate job-uri din Filipine. „Vedeam diferite țări și întâlneam oameni din culturi diferite. Însă pandemia a schimbat toate acestea”, spune Maurice.

Pandemia a dat peste cap viața lui Maurice. Pierderea sursei principale de venit a făcut-o să apeleze la modalități alternative de a-și câștiga existența. Maurice a încercat să rămână creativă și să găsească modalități de a-i ajuta pe ceilalți.

Într-o zi, a văzut o oportunitate în vânzarea buteliilor de gaz către vecinii ei. La scurt timp, cu un ajutor din partea familiei sale, și-a francizat afacerea și a început să livreze buteliile de gaz cu un cărucior.

„Așadar, în loc de căruciorul pe care îl foloseam ca însoțitor de zbor, am început să trag cărucioare cu butelii”, râde Maurice.

În octombrie 2020, Maurice a scris despre noua sa aventură pe social media pentru prima dată. Ea a mărturisit că a fost dificil să-și „piardă aripile” ca însoțitoare de zbor, dar acum poate vorbi deschis despre experiență și arătă ce face pentru a-și câștiga existența.

„În loc de căruciorul pe care îl foloseam ca însoțitor de zbor, am început să trag cărucioare cu butelii”

Maurice a reușit să găsească un alt loc de muncă într-o bancă ca analist de procesare tranzacțională, dar nu a renunțat la afacerea cu buteliile.

„Este o experiență diferită de a lucra într-o bancă, deoarece lucrez în principal acasă. Mi-e dor să interacționez cu oamenii. Mi-e dor de colegii mei de la compania aeriană, sunt ca o familie pentru mine și obișnuiam să petrecem tot timpul împreună”, spune Maurice.

Cu o schimbare radicală a stilului de viață, cea mai mare provocare este să aibă grijă de sănătatea ei mentală și fizică. „Cel mai greu, în timpul acestei pandemii, este că toți suntem instabili mental, fizic și emoțional. Apelezi la prieteni, rude, colegi pentru confort, dar se luptă și ei. Vă dați seama că trebuie să fim puternici și să încercăm să-i sprijinim pe cei din jurul nostru”, povestește Maurice.

Maurice este plină de speranță în ceea ce privește viitorul și speră că își va vedea colegii cât mai curând. Ea anticipează c va reveni la bordul unei aeronave în 2022.

”MY COVID STORY” – un proiect marca www.aerotime.aero pe care airlinestravel.ro îl sprijină și ne bucurăm să ducem aceste povești mai departe.

Leave A Reply

Your email address will not be published.