Qantas efectuează zboruri de repatriere din Paris, Londra și Frankfurt.

0 1.335

Compania aeriană Qantas a efectuat o cursă specială directă între Perth și Paris, zbor de repatriere pentru australienii blocați în străinătate din cauza pandemiei de Covid-19.

Pe 13 decembrie 2020, aeronava Boeing 787-9 Dreamliner, înregistrată VH-ZND și cu livery „aborigen”, a companiei aeriene australiene Qantas, a zburat de la baza sa din Sydney-Kingsford Smith spre aeroportul din Perth. De acolo, a decolat către aeroportul Paris CDG. A aterizat la destinație imediat după ora 06:00, ora locală, după aproximativ 18 ore de zbor.

Zborul de întoarcere este programat să ajungă pe 17 decembrie în Darwin. La sosirea în Australia, toți pasagerii vor fi în carantină timp de 14 zile la Centrul de Carantină Howard Springs.

Cu ocazia aceasta, putem spune că operatorul australian Qantas a testat performanțele unui Dreamliner pe una dintre cursele proiectului Surise. Zvonurile despre o cursă directă operată de Qantas între Perth și Paris au apărut îmn urmă cu 3 ani, apoi au reapărut în primăvara anului 2018. Din păcate, pandemia a împământenit Project Sunrise, fără a exista o dată concretă când vor putea fi operate cursele directe prin proiect.

Vor fi operate alte zboruri de repatriere din Germania și Marea Britanie.

Un alt zbor special Qantas a fost operat săptămâna trecută de la Frankfurt – o altă destinație din Project Sunrise (amânată la nesfârșit din cauza pandemiei, la fel ca și livrarea Airbus A350-000 care va folosit). Un alt zbor de repatriere către Germania este programat pentru luna viitoare.

Vor fi operate și 3 zboruri de repatriere de pe Londra Heathrow, unde compania australiană a inaugurat zboruri directe din Perth în martie 2018. Primele 2 vor fi în a doua jumătate a lunii decembrie, iar cel de-al 3-lea zbor va fi la jumătatea lunii ianuarie 2021.

Vă reamintim că transportatorul australian Qantas, membru al alianței oneworld, a amânat reluarea zborurilor internaționale până în octombrie 2021, cel mai devreme. Decizia s-ar putea schimba, evident, după comercializarea vaccinului – care, potrivit CEO-ului companiei Qantas, Alan Joyce, ar trebui să fie obligatorii pentru toți pasagerii internaționali care vor călători în Australia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.