blank

Portugalia a redeschis granițele pentru turiștii europeni.

0 947

Portugalia a redeschis granițele pentru turiștii britanici și pentru călătorii din țările Uniunii Europene și din Spațiul Schengen care au o incidență în ultimele 14 zile de mai mică de 500 de cazuri la 100.000 de locuitori. 17 mai este și data la care Regatul Unit a dat undă verde reluării călătoriilor internaționale, Portugalia fiind pe lista verde a UK-ului.

Într-o declarație, autoritățile au menționat astăzi că cei ce vor călătorii din respectivele țări, care includ o mare parte a Uniunii Europene, precum și Spania, nu trebuie să stea în carantină la sosirea pe teritoriul portghez. Vor fi obligați să prezinte, doar la îmbarcarea în avion, un test PCR negativ pentru COVID-19, care să fi fost efectuat cu maximum 72 de ore înaintea zborului.

Anunțul redeschiderii către țările cu incidență scăzută a venit la o zi după ce oficialii turismului portughez au dat undă verde sosirii turiștilor britanici.

Portugalia a redeschis granițele pentru turiștii britanici și pentru cei din UE și spațiul Schengen, pe 17 mai.

Potrivit declarației, companiile aeriene care permit îmbarcarea pasagerilor fără existența unui test PCR negativ pot primi amenzi cuprinse între 500 și 2.000 de euro pentru fiecare călător. Totuși, aceste măsuri afectează și traficul maritim. Portugalia a dat undă verde pentru redeschiderea granițelor pentru turiștii din Marea Britanie, ceea ce a provocat ușurarea proprietarilor de hoteluri, care au înregistrat deja un boom în rezervări după ce Marea Britanie a inclus Portugalia pe lista verde în sistemul semafor pe care îl utilizează.

După un blocaj fără precedent de peste 19 săptămâni fără călătorii internaționale și turistice din Regatul Unit, 30 de zboruri de vacanță sunt programate să plece în Portugalia, potrivit „The Independent”.

Jurnalistul specializat în sectorul turismului, Simon Calder, a denunțat interpretarea făcută de către Departamentul Transporturi a reglementărilor listei verzi, potrivit căreia „persoanele care se află într-o țară care a fost adăugată pe lista verde abia la ora 4 dimineața pe data de 17 mai, va trebui să se auto-izoleze la sosirea în Marea Britanie.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.