Se redeschide granița terestră dintre Portugalia și Spania

0 341

Începând de sâmbătă, 1 mai, se redeschide granița terestră dintre Portugalia și Spania. După 3 luni de restricții terestre, Portugalia anunță sfârșitul stării de calamitate. António Costa, premierul portughez, a anunțat că rata incidenței noilor cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori în 14 zile a evoluat pozitiv în țară. Numărul de noi cazuri a scăzut de la 118 cazuri înregistrate pe 9 martie, la 66 de cazuri pe 29 aprilie, iar indicele de transmisibilitate al virusului este acum 1.

Având în vedere această îmbunătățire, premierul a anunțat redeschiderea frontierei terestre cu Spania din această sâmbătă, 1 mai, care a fost închisă din 31 ianuarie. În tot acest timp a fost permis doar traficul de marfă.

Dintre cele 278 de municipalități din Portugalia, doar opt vor continua să fie în stare de calamitate, în timp ce restul au început să relaxeze măsurile anti-COVID, făcând pași importanți spre o nouă normalitate.

Restaurantele, cafenelele, patiseriile și sălile de spectacole culturale vor putea începe să funcționeze până la ora 22:30 în fiecare zi, iar nunțile, botezurile, comuniunile și alte sărbători de familie pot avea loc cu o capacitate de 50%.

Cu toate acestea, restricțiile privind capacitatea spațiilor sunt menținute. Restaurante, cafenele și patiseriile vor avea o limitare de maximum șase persoane pe masă în interior și zece persoane pe masă pe terase.

Un alt pas important către normalizarea activității comerciale este acela că toate magazinele pot fi deschise până la 21:00 în timpul săptămânii și până la 19:00 în weekend.

Această redeschidere a granițelor a fost primită cu un „entuziasm enorm” de către companiile de turism. Hotelurile vor putea primit turiști începând cu acest weekend.

Leave A Reply

Your email address will not be published.