blank

Anglia a anunțat țările de pe listele: roșu, galben, verde. Cei ce vor călători din România vor respecta regulile listei galbene.

0 27.241

Marea Britanie va introduce sistemul „semafor” în clasificarea țărilor, începând cu 17 mai. În decursul acestei zile, Anglia a anunțat țările de pe listele: roșu, galben, verde. România se află pe lista galbenă. Mai jos aveți informațiile despre ce trebuie să faceți când călătoriți în Anglia, după data de 17 mai, în funcție de țara în care ați fost în cele 10 zile înainte de deplasare.

Sistemul ”semafor” al Marii Britanii va fi împărțit în trei categorii:

  • Verde: călătorii care vor intra în UK din zona verde vor trebui să efectueze un test înainte de călătorie, precum și un test (PCR) în prima sau în a doua zi după sosirea în Marea Britanie, dar nu vor trebui să stea în carantină (cu excepția cazului în care primesc un rezultat pozitiv).
  • Galben: călătorii care vor intra în UK din zona galbenă vor trebui să facă un test înainte de călătorie, să stea în carantină la domiciliu pentru o perioadă de 10 zile în Marea Britanie și vor trebui să efectueze 2 teste PCR în ziua a doua și în ziua a opta pentru a putea ieși din carantină.
  • Roșu: călătorii care vor intra în UK din zona roșie, vor fi nevoiți să facă un test înainte de călătorie, vor trebui să stea 10 zile în carantină într-un hotel aprobat de guvernul britanic și vor face alte două teste în timp ce se află în carantină, în ziua a doua și în ziua a opta.

Lista verde a Angliei, aplicată din 17 mai

Din 17 mai va exista o nouă listă verde a țărilor și teritoriilor. Până la 17 mai toate țările și teritoriile din afara zonei comune de călătorie sunt fie țări sau teritorii pe listă roșie, fie pe lista galbenă. Dacă veți călători în Anglia înainte de 17 mai, trebuie să respectați regulile relevante ale listei galbene sau ale listei roșii .

Dacă veți călători în Anglia începând cu 17 mai, trebuie să faceți un test COVID-19 înainte de călătorie sau în maxim 2 zile după intrarea în Anglia. Nu se stă în izolare / carantină dacă rezultatul testului este negativ.

Lista verde va cuprinde 12 țări și teritorii: Portugalia (inclusiv Azore și Madeira), Israel și Ierusalim, Gibraltar, Islanda, Insulele Feroe, Brunei, Insulele Falkland, Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Saint Helena, Ascension and Tristan da Cunha, South Georgia & the South Sandwich Islands.

Lista roșie a Angliei, aplicată din 17 mai

Dacă ați fost, de asemenea, într-o țară sau un teritoriu aflat pe lista roșie în cele 10 zile înainte de a ajunge în Anglia, trebuie să respectați regulile listei roșii: completați un formular de localizare înainte de călătorie; faceți un test COVID-19; rezervați un pachet la hotelul de carantină plus 2 teste de COVID-19 pe care le faceți în zilele 2 și 8 de carantină.

Lista roșie va cuprinde următoarele țări: Angola, Argentina, Bangladesh, Bolivia, Botswana, Brazilia, Burundi, Insula Capul Verde, Chile, Columbia, Congo, Ecuador, Eswatini, Etiopia, Guyana Franceză, Guyana, India, Kenya, Lesotho, Malawi, Maldive, Mozambic, Namibia, Nepal, Oman, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Filipine, Qatar, Rwanda, Seychelles, Somalia, Africa de Sud, Surinam, Tanzania, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Uruguay, Venezuela, Zambia, Zimbabwe.

Lista galbenă a Angliei, aplicată din 17 mai

Dacă veți călători dintr-o țară aflată pe lista galbenă, trebuie: să completați un formular de localizare a pasagerilor; să faceți un test de COVID-19 înainte de călătorie; să rezervați și să plătiți 2 teste COVID-19 pentru zilele 2 și 8 de carantină (acestea trebuie rezervate și plătite înainte de călătorie, ridicate după ce ajungeți în Anglia); să faceți 10 zile de carantină la domiciliu în Anglia. Este posibil să ieșiți din carantină mai devreme dacă plătiți un test privat COVID-19 prin schema „Test to Release”.

Nu trebuie să faceți un test COVID-19 sau carantină la sosirea în Anglia dacă veți călători din Marea Britanie (Scoția, Irlanda de Nord, Țara galilor), Irlanda, Insulele Canalului (Channel Islands) și Insula Man (zona comună de călătorie) și nu ați fost în afara zonei comune de călătorie în ultimele 10 zile.

Pe lista galbenă se vor regăsi toate țările și teritoriile care nu sunt pe lista verde și pe lista roșie. România va fi pe lista galbenă (așa cum este clasificată și în prezent), ceea ce înseamnă că toți cei ce vor călători din România spre Anglia vor fi nevoiți să respecte măsurile prezentate mai sus.

ATENȚIE!!! Dacă încălcați regulile carantinei, puteți primi o amendă de până la 10 000 de lire. Puteți fi amendați cu până la 10 000 de lire și chiar închiși până la 10 ani dacă nu furnizați detaliile exacte despre țările pe care le-ați vizitat în cele 10 zile înainte de a ajunge în Marea Britanie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.