Noutăți din Austria pentru sezonul de iarnă 2021-2022

0 279

În Austria, sezonul de iarnă presupune o mare diversitate turistică, pentru mic și mare. Sporturile de iarnă joacă un rol important, însă Austria are mult mai multe de oferit. Orașe precum Viena, Graz sau Salzburg își așteaptă oaspeții cu târgurile de Crăciun desprinse parcă din povești, fiind unele dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa.Landuri precum Austria Inferioară, Stiria și Burgenland își invită oaspeții să descopere liniștea și relaxarea oferite de sezonul rece, dar și lumea magică a animalelor pe durata turelor prin natură. Puteți face trasee pe schiuri, drumeții, puteți practica schi fond sau vă puteți plimba prin zăpadă, unde peisajele idilice creează un fundal de vis.

Pregătirile pentru sezonul de iarnă din Austria

Tirol, Vorarlberg și Salzburger Land ies în evidență prin marile regiuni de schi, precum și cu tradițiile, cultura, culinare, dar și ospitalitatea tipică zonelor. În Austria Superioară abundă ofertele pentru familii. În cunoscutele sale regiuni de schi sunt promovate activitățile pentru mic și mare, ca de exemplu călărit sau săniuș. Pentru relaxarea de după activitățile sportive, în Stiria, Carintia și în Burgenland există numeroase cafenele, pub-uri și restaurante pentru experiențe culinare de neratat.

Anul acesta, startul sezonului de iarnă va fi spectaculos. Sub hashtag-ul #winterlove sau #dinpasiunepentruiarnă, Österreich Werbung organizează alături de partenerii săi locali cea mai mare campanie internațională de promovare. Austria alocă 10 milioane de euro pentru promovarea sezonului turistic de iarnă.

Noutățile pentru sezonul de iarnă 2021-2022

  • Noua instalație de transport pe cablu din SalzburgerLand, „Panorama Link”, conectează stațiunile Flachau/Wagrain și Flachauwinkl/Kleinarl, creându-se astfel una dintre cele mai mari și mai variate regiuni de iarnă din Europa.
  • În Stiria, în regiunea de schi Kreischberg, oaspeții se bucură acum de o gondolă cu 161 de cabine ultramoderne, cu câte 10 locuri fiecare. Distanța străbătută de aceasta este de 3,8 km.
  • Regiunile de schi Silvretta Arena din Paznaun și SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental din Tirol sunt două regiuni excepționale, care au primit numeroase premii pentru modul de abordare sustenabil al turismului.
  • Austria Inferioară oferă un program contrastant față de agitația de pe pârtii: aici poți întreprinde drumeții de iarnă variate, unele dintre ele chiar pe rachete de zăpadă, putând astfel să te bucuri din plin de peisajul de poveste.

Landul Carintia ne invită la diverse activități pe lângă schiat, de exemplu patinaj pe lacul Weissensee, care devine pe timpul iarnii cea mai mare suprafață acoperită cu gheață din Europa.

  • Un exemplu pentru numeroasele fațete ale unei vacanțe de iarnă în Austria este oferit de Austria Superioară. Un singur skipass acoperă mai multe variante de petrecere a timpului liber, de la schiat pe muntele Fuerkogel, până la surfing pe Riverwave.
  • Pe traseul de drumeție de iarnă din Vorarlberg dintre Lech și Zug poți experimenta teatrul într-un cu totul alt context. Aici, o trupă de teatru prezintă povești din istoria satului Lech.
  • În ultimele luni s-au deschis aproximativ 10 noi hoteluri la Viena. Paleta se întinde de la aerul elegant al anilor 1920 care se resimte în „Hotel Motto” până la atmosfera modernă din Hotelul „Superbude”, sau la cea cu aer muzical din „Jaz in the City“.
  • În Burgenland, unitățile de cazare participante ofertă gratuit cardul Burgenland încă de la prima noapte de cazare rezervată. Acesta pune la dispoziția publicului numeroase oferte gratuite sau reduceri la cei aproximativ 150 de parteneri incluși în program.

Austria a stabilit regulile pentru sezonul de iarnă 2021-2022 în contextul actual al pandemiei de COVID-19! Austria a activat regulile scenariului 3G, iar testele rapide antigen nu vor mai fi recunoscute la intrarea în țară.

Leave A Reply

Your email address will not be published.