blank

7 destinații însorite din Europa pentru vacanța de iarnă

1 1.076

Pe parcursul unui an, ne programăm vacanțele, sejururile și city break-urile, în funcție de preferințele climatice, dar și în funcție de flexibilitate și disponibilitate la locul de muncă. Inevitabil, în sezonul cald obișnuim să ne programăm majoritatea sejururilor pentru că e cald, copiii au vacanța școlară, iar majoritatea dintre noi preferăm să răsfățul la plajă.

Destinații însorite din Europa pentru vacanța de iarnă

Însă cum ar fi să vă programați sejururi în destinații însorite din Europa chiar și în timpul sezonului de iarnă? Ia-ți ochelarii de soare, cremă de protecție solară, costumul de baie, une valise XXL grande taille, rezervă-ți zborul la cel mai bun preț garantat, hotelul și activitățile locale.

Madeira – Portugalia

Madeira are o climă perfectă, niciodată prea caldă, niciodată prea rece. Madeira este o destinație perfectă pentru activități de agrement, activități sportive și relaxare în hoteluri contopite în natură sau hoteluri de lux.

Madeira este o destinație complexă, reprezentând tot ce visezi de la o vacanță în sezonul de iarnă. În Madeira puteți participa la tot felul de execursii locale, să vă relaxați pe plajă, să vedeți delfini, să faceți drumeții. Este o destinație ideală pentru cupluri, pentru distracții alături de prieteni sau pentru familii cu copii.

Din moment ce ”fugiți” de la frig la cald, să nu vă așteptați la zăpadă în Madeira, însă puteți să vă bucurați de spiritul Crăciunului. În Funchal este unul dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa.

Malta – Malta

Malta este o destinație în care gastronomia locală, turismul cultural și relaxarea sunt îmbinate perfect. Alegând un sejur în frumoasa insulă din Marea Mediterană, puteți alterna zilele de relaxare cu cele de explorare. În sezonul rece, temperaturile nu scad sub 14 grade. Așadar, lăsați săniile, căciulile și mănușile acasă și luați cu voi ochelarii de soare și hainele de primăvară pentru o vacanță de vis pe insula Malta. Malta este una dintre cele mai frumoase insule din Europa.

Algarve – Portugalia

Regi, vedete din întreaga lume, familii, iubitori de natură, observatori de păsări, petrecăreți, cu toții își găsesc liniștea și relaxarea în Algarve. Aceasta este o destinație ce poate fi descoperită și explorată pe tot parcursul anului. Putem spune că Algarve este acel prieten mereu zâmbitor, care te primește cu brațele deschise.

Tenerife – Spania

Cum ar fi să petreceți vacanța de iarnă la 20 de grade, o temperatură normală pentru Tenerife în lunile noiembrie, decembrie, ianuarie? Dacă nu ați reușit să vă bronzați în sezonul estival, o faceți în sezonul de iarnă, călătorind în Tenerife.

Tenerife este cea mai mare insulă din arhipelagul Canare din Oceanul Atlantic, aparținând Spaniei. Puteți opta pentru zile relaxante pe plajă, să explorați insula sau să plecați în căutarea de delfini și balene.

Mijas – Spania

O destinție mai puțin cunoscută de români, dar extrem de populară în Spania este Mijas, un oraș din provincia Malaga, Spania. Climatul din Mijas este temperat, cu temperaturi ridicate, având o medie de 18 °C, fără căldură excesivă în timpul verii și fără prea multe grade scăzute în timpul iernii.

În oraș există numeroase muzee, cum ar fi de exemplu Muzeul de Istorie Etnologică. De asemenea există trei biblioteci: Biblioteca de Mijas Pueblo, Biblioteca de Las Lagunas, Biblioteca de La Cala. De asemenea în oraș au loc numeroase sărbători populare.

Cu siguranță nu vă veți plictisi în această destinație. Mijas se află la 30 de kilometri de Malaga, iar accesul se poate face cu mașina sau trenul.

Limassol – Cipru

O destinație însorită, care se aflată la 2 ore de zbor de București, este Limassol din Cipru. Se poate zbura spre Larnca și apoi transfer spre Limassol, al doilea oraș ca mărime din Cipru. Acesta este un oraș port situat în Golful Akrotiri, pe coasta sudică a insulei. Insula Cipru este una dintre cele mai frumoase insule din Europa și una dintre cele mai bune destinații pentru a te bucura de soare.

Puteți explora insula sau puteți vizita cele mai frumoase monumente ale sale. Vă puteți odihni pe nisipul fierbinte, puteți vedea peisaje idilice, puteți face scufundări sau pur și simplu să vă relaxați pe plajele „Pissouri”, „Santa Barbara” sau „Vrysoudia”.

Lanzarote – Spania

Lanzarote este o insulă care aparține de Spania, fiind cea mai estică din arhipelagul Insulelor Canare, fiind una dintre cele mai frumoase insule din Europa. Aceasta este scăldată de soare pe tot parcursul anului. Lanzarote se bucură de un microclimat favorabil cu peste 2500 de ore de soare pe an. Pe timp de iarnă, temperatura nu coboară mai jos de 14 grade, iar media este de 20 de grade.

În acest context climatic, insula Lanzarote este ideală pentru relaxare, plajă, dar și pentru drumeții și explorări locale, inclusiv în cadrul parcului National Timanfaya. Puteți opta pentru diferite excursii pe insulă și în jurul ei, cum ar fi: ”croaziera la apus”, ”plimbare în căutarea delfinilor”, turul vulcanilor și peșterilor”.

În aceste destinații se poate ajunge prin zboruri directe frecvente sau chartere. Agențiile de turism din România au pregătit numeroase oferte pentru aceste destinații.

Leave A Reply

Your email address will not be published.