blank

Niki Lauda cumpără FlyNiki și va relansa compania în martie

Niki Lauda, un om de afaceri austriac și fost pilot de Formula 1, a înființat în 2003 transportarorul low-cost Niki. În decembrie 2017, Niki (FlyNiki) și-a încetat activitatea după ce AirBerlin a falimentat, iar Comisia Europeană a oprit tranzacția de preluare demarată de Lufthansa.

0 1.015

Povestea operatorului Niki este una ”zbuciumată”. Înființată în 2003 de Niki Lauda, un om de afaceri austriac și fost pilot de Formula 1, compania a fost prelaută de AirBerlin în 2011. A avut o perioadă agitată în grupul AirBerlin, apoi sub conducerea Etihad Airways.

Niki Lauda cumpără FlyNiki

Din august 2017, după ce Etihad Airways și-a retras sprijinul asupra grupului AirBerlin, compania FlyNiki a fost un fel de copil rătăcit. Inițial trebuia să fie preluată de Lufthansa odată cu preluarea activelor principale AirBerlin. Comisia Europeană s-a opus, menționând că principalul transportator german ar putea deține monopul pe unele rute.

După eșecul Lufthansa, International Airlines Group (IAG), compania care deține British Airways, Iberia, Aer Lingus și Vueling, și-a arătat interesul pentru Niki. Dar nici așa nu a fost bine.

Iată că pe 23 ianuarie, Laudamotion (companie controlată de Niki Lauda) a plătit 30.3 milioane de euro pentru a preluat activele Niki, inclusiv 15 avioane și brandul.

Sursele apropiate tranzacției au menționat că ”părintele spiritual”, Niki Lauda, va mai injecta lichidități de 16.5 milioane de EURO. Totodată, sunt speranțe ca cei aproximativ 1000 de angajați să rămână pe joburile lor.

Relansarea noului operator FlyNiki este programată pentru martie 2018.

Pentru noi, FlyNiki sau Niki înseamnă prima companie aeriană cu care am zburat pe ruta București – Viena. S-a întâmplat în 2012. Am zburat la bordul unui Embraer E-190. Este o companie de suflet și sperăm să revină la București!

Leave A Reply

Your email address will not be published.