Lufthansa, easyJet și Condor împart activele AirBerlin

Pe 27 octombrie 2017, AirBerlin și-a încetat oficial activitatea. După 2.5 luni de agonie, unul dintre cei mai mari operatori europeni și-a închis porțile. Dar ce se întâmplă cu activele (sediu, avioane, angajați etc.)?

0 426

La mijlocul lunii august, după ce Etihad Airways a decis să blocheze orice ajutor, AirBerlin a anunțat insolvența. Și inevitabilul s-a întâmplat. Pe 27 octombrie 2017, oficial AirBerlin și-a încetat activitatea.Lufthansa, easyJet și Condor împart activele AirBerlin

Bătaia” pe activele AirBerlin se poartă între Lufthansa, easyJet și Condor. E mult spus bătaie pentru că activele au fost deja împărțite.

Citiți: Goodbye, AirBerlin!

Grupul Lufthansa s-a arătat interesat să preia 81 de aeronave și aproximativ 3000 de angajați (însoțitori de bord, piloți, tehnicieni) pentru suma de 210 milioane de EURO. În această tranzacție intră și preluarea operatorului Niki. Acesta își va continua activitatea, dar sub aripa Eurowings Europe. Urmând ca până la finalul lui 2017, brandul Niki să dispară. Toată tranzacția are nevoie de acordul Comisiei Europene.

Comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager, a declarat pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung că Lufthansa (LH, Frankfurt) va trebui să transfere anumite rute și / sau sloturi către alte companii aeriene pentru a obține aprobarea de la Comisia Europeană. Pe unele rute există deja o cotă de piață foarte mare sau chiar un monopol. Se așteaptă ca Lufthansa să solicite aprobarea CE în cursul lunii noiembrie.

easyJet, operatorul low-cost britanic, s-a arătat interesat de 25 de aeronave Airbus A320 și 1000 de angajați pentru suma de 40 de milioane de EURO. Sunt activele de la Berlin-Tegel. Așa cum am mai menționat și cu alte ocazii, easyJet dorește să înceapă activitatea la Berlin-Tegel și pe 3 rute interne: Tegel – Dusseldorf, Tegel – Stuttgart și Tegel – Munchen.

Tranzacția, care a fost anunțată pe 30 octombrie, este supusă aprobărilor de reglementare și posibil să fie încheiată în decembrie 2017. Conform unor declarații făcute de oficialii easyJet, easyJet va obține o cotă de piață în Berlin de aproximativ 60%. easyJet va opera un program redus de la Berlin-Tegel în sezonului de iarnă, dar intenționează să opereze un program complet din sezonul de vară 2018.

Condor este interesat doar de aproximativ 10 aeronave, potrivit unui raport al Berliner Zeitung. Aceste aeronave ar putea fi transferate către Thomas Cook Airlines Balearics (Palma Son Sant Joan).

În viitorul apropiat vom vedea și cum vor fi distribuite aceste aeronave.

Leave A Reply

Your email address will not be published.