blank

Faliment AirBerlin / Ultimele zboruri, pe 27 octombrie

Pe 27 octombrie, AirBerlin va opera ultimele zboruri comerciale. Din păcate, unul dintre cei mai mari transportatori europeni își va înceta activitatea.

1 1.016

AirBerlin, un transportator aerian apreciat de noi, își va înceta total activitatea pe 28 octombrie 2017. După ce Etihad Airways a încetat să mai pompeze bani, AirBerlin și-a declarat insolvența pe 15 august.

A fost odată AirBerlin!

AirBerlin își încetează total activitatea

Inițial se anunța o perioadă de reorganizare, în urma căreia transportatorul aerian trebuia să fie pe linia de plutire. Însă inevitabilul s-a întâmplat. Datoriile tot mai mari și vânzările tot mai mici au determinat autoritățile de la Berlin să îndrepte compania spre faliment.

Față de alți operatori aerieni care au falimentat peste noapte, AirBerlin a continuat să opereze o mare parte din zboruri și asta datorită unui împrumut de 150 de milioane de EURO venit de la guvernul german.

Ultimele zboruri AirBerlin, pe 27 octombrie 2017

Pentru activele AirBerlin au optat Lufthansa și easyJet. Conform ultimelor informații, se pare că Lufthansa va achiziționa 81 de aeronave (inclusiv companiile subsidiare Niki și LGW) cu 200 de milioane de EURO, dar și 3000 de angajați.

Probabil va dura aproximativ 3 luni până când organizațiile UE vor da undă verde pentru această achiziție (se vor face verificări antitrust).

Lufthansa și Eurowings (subsidiara low-cost a grupului german) au anunțat deja noile rute de înlocuire pentru zborurile AirBerlin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.