blank

Mai multe zile libere în 2020, mai multe motive de a călători / Recomandări de city break-uri și vacanțe

0 699

Ne mai despart câteva zile de noul an 2020 (20 20 cum ar spune o mare doamnă savantă). Și, așa cum ne-am obișnuit în fiecare an, facem lista cu viitoarele vacanțe, cu destinațiile pe care dorim să le vizităm etc.

Pe lângă zilele de concediu de odihnă, anul 2020 vine la pachet și cu 15 zile libere legale. Vestea bună e că 11 din cele 15 zile pică în cursul săptămânii. Mai multe zile libere în 2020, mai multe motive de a călători.

Calendarul zilelor libere legale în 2020

Mai jos aveți lista zilelor libere legale din 2020:

 • 1 și 2 ianuarie 2020 – Anul nou (miercuri și joi) *Pe 20 decembrie, Guvernul a decis ca şi ziua de 3 ianuarie 2020 să fie liberă pentru bugetari.
 • 24 ianuarie – Unirea Principatelor Române (vineri);
 • 17 aprilie – Vinerea mare (vineri);
 • 19, 20 aprilie – Paștele (duminică, luni);
 • 1 mai – Ziua Muncii (vineri);
 • 1 iunie – Ziua Copilului (luni);
 • 7 și 8 iunie – Rusalii (duminică, luni);
 • 15 august – Adormirea Maicii Domnului (sâmbătă);
 • 30 noiembrie – Sfântul Andrei (luni);
 • 1 decembrie – Ziua Națională a României (marți);
 • 25 și 26 decembrie – Crăciunul (vineri, sâmbătă)

Numărul zilelor libere poate crește în funcție de ce vrea guvernul sau cine știe ce evenimente inedite vor avea loc în 2020. Dar eu mă rezum la cele menționate mai sus și vin cu o serie de recomandări, subiective evident, pentru city break-uri și vacanțe.

Perioada 24-26 ianuarie 2020

În perioada 24-26 ianuarie, puteți opta pentru un weekend prelungit într-o stațiune de ski din Bulgaria, Austria, Italia, Elveția, Germania. Recomandarea noastră este pentru o scurtă vacanță la ski în Bansko, Bulgaria. Este aproape, la aproximativ 7 ore de condus din București. Iar 2 nopți de cazare pentru 2 persoane costă de la 46€/camera.

Sau puteți descoperi noi destinații europene într-un city break. Recomandăm Viena, Munchen, Bari, Praga, Varșovia, Basel. Sunt destinații la aproximativ 2 ore de zbor. Aveți de ales între zboruri cu operatori low-cost (Wizz Air, Ryanair, Blue Air) și full-service (Lufthansa, Air France, TAROM etc.). 2 bilete București – Varșovia costă undeva de la 400 lei. 2 bilete București – Basel costă undeva de la 600 lei. 2 bilete București – Bari costă undeva de la 480 lei. Aveți de unde alege, iar tarifele nu sunt de speriat.

Perioada 1-3 mai 2020

Un alt weekend prelungit va fi în perioada 1-3 mai 2020. Încă un motiv în plus să călătoriți. Tradiția de 1 mai spune că trebuie să faceți baie în mare. Bine, asta dacă și vremea e favorabilă, iar apa e potrivită pentru scăldat.

Puteți opta pentru o scurtă vacanță pe litoralul românesc. Nu uitați că puteți plăti cu tichete de vacanță pentru vacanțele din România. Sau puteți opta pentru litoral Bulgaria, unde există o varietate de oferte în diferite stațiuni, cum ar fi Albena, Sunny Beach, Nisipurile de Aur.

Puteți, de asemenea, să vă configurați un city break în Europa. Fiind vorba de doar 3 zile, nu vă recomand să vă aventurați prea departe. De preferat ar fi ca zborurile să nu depășească maxim 3-4 ore. Vă recomand destinații din bazinul Mării Mediterane. Puteți opta pentru un scurt city break la Atena. Sau o scurtă vacanță în Paphos, Cipru. Sunt numeroase zboruri spre destinații din Italia, ideale pentru scurte escapade la final de primăvară. Puteți opta și pentru o vacanță la Odessa, ceva inedit.

Perioada 30 mai – 1 iunie 2020

Pentru Ziua Copilului am pregătit câteva recomandări de vacanțe cu cei mici. Am ales pentru voi câteva destinații renumite pentru faimoasele parcuri de distracții. Recomandăm Legoland Germania, care se află în apropiere de Munchen și Memmingen. Spre ambele destinații sunt zboruri directe din București. TAROM și Lufthansa pe ruta București – Munchen, iar Wizz Air spre Memmingen.

Un alt parc de distracții faimos în Germania este PLAYMOBIL-Fun Park, în apropiere de Nurmeberg. Citiți despre cele 10 motive să mergeți în vacanță la Nuremberg. Nu putea lipsi din recomandările noastre Disneyland Paris, Franța. Se zboară spre Paris (Air France, TAROM, Wizz Air, Blue Air) și apoi călătoriți spre Marne-la-Vallée. Pachetele pentru Disneyland nu sunt ieftine, dar cred că merită pentru fericirea copiilor.

Dacă sunteți pasionați de obiecte în miniatură, nu ratați Miniatur Wunderland din Hamburg, Germania. Spre Hamburg zboară direct TAROM și Blue Air. Prețurile sunt bune.

Perioada 28 noiembrie – 1 decembrie 2020

Un weekend prelungit de 4 zile va fi în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie. Pentru cei patrioți, recomandăm un city break la IAȘI și vă dăm 10 motive ca să faceți acest lucru.

Sau puteți călători în căutarea celor mai frumoase Târguri de Crăciun. În țară aveți de ales între București, Sibiu sau Cluj. În Europa, cele mai faimoase târguri de crăciun sunt în Strasbourg, Franta; Viena, Austria; Munchen, Germania; Praga, Cehia; Budapesta, Ungaria. Sunt zboruri directe din România spre aceste destinații și ar fi bine să vă programați zborurile din timp. Sau puteți opta pentru circuitele cu autocarul.

Dacă aveți alte recomandări, vă rugăm să lăsați comentarii cu acestea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.